sunnuntai 8. helmikuuta 2015
Hunajaiset jogurttipannukakut
Tänään aloitettiin päivä pannukakkuaamiaisella. Voiko paljon sen parempaa aamiaista ollakaan? Taikinasta tein jogurttipohjaisen ja paistelin lettupannulla pieniä, mutta paksuhkoja pannukakkuja. Myös blinipannu on hyvä pannukakkujen paistamisessa. Sillä saa halutessaan reilumman kokoisia. Pannukakkujen lisukkeeksi siivutin pari banaania ja otin pakastimesta viime kesäisiä oman pihan pensasmustikoita. Päälle valutettiin vielä hieman hunajaa. Hyvää!
Hunajaiset jogurttipannukakut
3 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 - 2 dl maitoa
Paistamiseen:
voita
Sekoita keskenään jogurtti, kananmunat, hunaja ja suola. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon maitoa sen verran, että taikinasta tulee sopivan juoksevaa. Pannukakkutaikina saa kuitenkin jäädä paksuksi, mutta niin, että se kuitenkin leviää kunnolla pannulle. Paista lettu- tai blinipannulla voissa taikinasta pannukakkuja kohtuullisella lämmöllä. Tarjoile pannukakut heti lämpiminä haluamiesi lisukkeiden kera.
Tunnisteet:
Aamiainen & brunssi,
Jälkiruoat,
Ruoka,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voihan pannukakku kun on hyvännäköistä! Juuri tämäntapaista on tehnyt mieli jo monta päivää, pitääpä napata ohjeesi talteen ja paistella pois mieltä häiritsemästä. ;)
VastaaPoistaKiitos, oli hyvää.:) Minunkin alkoi tässä taannoin tekemään hirveästi lettuja mieli, kun tuntui, että Instassa melkein joka toisella oli lettukuvia. Pakko oli sitten yhtenä iltana paistella.;) Pannukakut on varsinkin aamuisin mukavia, ja aika nopeasti niitä paistaa.:)
PoistaOioi, tykkään tästä niin että halkeen ;) juuri meinasin sunnuntaiaterian jälkkäriksi pannareita, mutta suunitelma muuttui ja teinkin hedelmäsalaatin :D
VastaaPoistanuo paistetut muikut näytti myös todella hyvältä, meidän muksujen herkku :)
Minäkin suunnittelin tällaista aamiaista jo pitkään, mutten meinannut saada aikaiseksi. Eilen sitten vihdoin ja kyllä oli hyviä.:) Paistetut muikut on ihania. Kukapa niistä ei pitäisi.:D
PoistaHyvän näköiset pannarit:) Tuolla on hyvä aloittaa aamu:)
VastaaPoistaKiitos. Niin on. Ovat hyvin täyttäviäkin, niin ei pitkään aikaan kaipaa ruokaa.:)
PoistaIhanan näköisiä. Millä vehnäjauhot voisi korvata, jos on vilja-allergia? Puolet vois olla mantelijauhoja entä toinen puoli? Onko ideoita? :)
PoistaNyt heitit kyllä tosi pahan kysymyksen, koska viljaton leivonta ja ruokavalio ei ole ollenkaan tuttua minulle. Ja riippuu vähän siitäkin kuinka laajasta allergiasta on kyse. Jos riisi ja maissi ei aiheuta allergisia oireita, niin ehkä sitten kokeilisin riisi- tai maissijauhoja.
PoistaTuli vielä mieleen, että jos haluat täysin jauhottomia lettuja, niin banaaniletut on hyvä vaihtoehto. http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2014/04/banaaniletut-jauhoton-ja-maidoton.html
PoistaIhanat, nam.
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaNiin hyvältä näyttää. Teen aina piimään ja soodaa, nams. Alkoipa tehdä mieli. :)
VastaaPoistaKiitos.:) Piimä ja sooda toimii myös aina.:)
PoistaOi miten herkullisen näköisiä! :)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaKiitos.:) Partaäijä oleskelee meilläkin melkein aina jääkaapissa, koska se on niin monikäyttöistä. Hyvin sopii myös pannukakkutaikinaan.:) Joka aamu näitä voisi syödä, jos joku vain viitsisi paistella. Harvoin minäkään innostun.;)
VastaaPoista