torstai 12. helmikuuta 2015
Nutella-kääretorttu
Ystävänpäivä lähestyy ja silloin voi hemmotella läheisiään ja ystäviään vaikka tällaisella nopeatekoisella kääretortulla. Kääretorttupohjahan valmistuu ihan käden käänteessä, eikä täyttämiseen ja kuorruttamiseenkaan paljon kulu aikaa. Silti lopputulos on herkullinen. Nutella suklaa-hasselpähkinälevite näyttää nyt olevan suurta huutoa ja viime aikoina monessa blogissa onkin näkynyt erilaisia reseptejä, joissa on käytetty Nutellaa. Ei silti mikään ihme, että Nutella on suosiossa. Se on niin hyvää, ettei sitä melkein edes uskalla ostaa, koska purkki tulee helposti tyhjennettyä ihan vain lusikoimalla sisältö suoraan suuhun. Nyt ei kuitenkaan purkki ollut tyhjänä ennen aikojaan, ja sain tehtyä levitteestä kääretortun väliin ja päälle Nutella-vaahtoa yhdistämällä suklaalevitettä kermavaahtoon. Väliin laitoin vielä ohuen kerroksen tyrnihyytelöä, mutta sen sijaan sopii tietenkin käyttää ihan mitä tahansa hilloa, hyytelöä tai marmeladia. Nutellan ystäville vielä pienenä vinkkinä, että tämä Nutella-vaahto sopii vaikka laskiaispullien väliin, jos kaipaa perinteisiin pientä vaihtelua.
Nutella-kääretorttu
Pohja:
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
oman mielen mukaista hilloa, hyytelöä tai marmeladia
Nutella-vaahto:
2 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl Nutella suklaa-hasselpähkinälevitettä
Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Kaada ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6 - 8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon Nutella tasaisesti. Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ohuelti hilloa, hyytelöä tai marmeladia sekä noin puolet Nutella-vaahdosta. Kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Siisti kääretortun päät ja levitä sitten loput Nutella-vaahdosta kääretortun pinnalle. Laita kääretorttu jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta maut tasaantuu.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pala, kiitos :) Kyllä on hyvän näköinen!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaNäyttää hirveän herkulliselta, maistuisi kyllä useampi pala! ;)
VastaaPoistaHyvää oli, ja tällaisena kuorrutettuna kääretorttu on tosi riittoisaakin.:)
PoistaHerkullisen näköinen... Meille juurikin ei voi oikein Nutella-purkkia ostaa, kun se katoaa alta aikayksikön paahtoleivän päällä...
VastaaPoistaKiitos.:) Ei kyllä usein viitsi Nutellaa ostaa, koska liian nopeasti purkki käy tyhjäksi.;)
PoistaNäyttääpä houkuttelevalta!
VastaaPoistaKiitos Jael.:)
PoistaVoi tuo on niiiin ihanaa että mä pökrään. Nutella on parasta mitä tiedän. (raw-herkkujen lisäksi) Toissa kesänä tein kääretorttu-kakkuja niin että lihoin 5 kg ! Ne on niiiin helppotekoisia ja hyviä.
VastaaPoista-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Kääretortuista saa tosi helposti monenlaisia leivonnaisia. Kätevää kiireessäkin.:) Nutella on vähän liian hyvää. Pähkinän makuista lusikoitavaa suklaata on aika vaikea vastustaa.;)
PoistaKuulostaa hyvältä. Nutellaan törmää nykyään usein, täytyy siis varmasti itsekkin kokeilla :)
VastaaPoistaKiitos.:) Tosi vanha tuote Nutellakin jo on, mutta nyt näkyy nousseen ihan trendiksi.:)
PoistaTän täytyy olla herkkua!
VastaaPoistaOlikin, ja vaahto on myös ihan monikäyttöistä. Yhtä hyvin sopii myös täytekakkuihin ja erilaisiin jälkiruokiin.:)
PoistaOi, aikamoisen suussa sulava herkku. ;)
VastaaPoistaAika suussa sulavaa oli.:)
PoistaTätä pitäisi ehdottomasti kokeilla. Meillä Nutella menee ihan kilokauppalla.
VastaaPoistaKokeile vaan.:) Meilläkin varmaan Nutellaa kuluisi, mutta sen vuoksi jätänkin mieluummin yleensä ostamatta.;)
PoistaKiitos.:) Ei aina tosiaan jaksa leipoakaan. Minä jätin tänä vuonna Runebergin päivän väliin, mutta kääretortun nyt teki nopeasti, ja laskiaispullat on aika pakollinen.;)
VastaaPoista