lauantai 17. tammikuuta 2015
Punaherukkakiisseli
Olen nyt koittanut saada marjoja vähenemään pakastimesta, ja varsinkin kiisseleitä on tullut tehtyä vähintään kerran viikossa. Kiisselin keittämiseen ei mene kauheasti aikaa, ja kiisseli maistuu niin aamu-, ilta- ja välipalanakin. Jälkiruoaksikin kiisseli sopii hyvin, etenkin kermavaahdon kanssa tarjotessa. Yksi suosikkikiisseleistäni on punaherukkakiisseli. Kirpakoista marjoista, kuten herukoista, puolukoista ja karpaloista, tuleekin mielestäni parhaat kiisselit. Punaherukkakiisselistä siivilöin aina marjat pois, ja jäljelle jää kauniin punainen, sileä mehukiisseli. Kermavaahdon kanssa kirpeähkö kiisseli on tavattoman hyvää!
Punaherukkakiisseli
n. 8 dl punaherukoita
6 dl vettä
2 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
tilkka kylmää vettä
Tarjoiluun:
kermavaahtoa
Kaada punaherukat ja vesi kattilaan ja keitä n. 10 - 15 min. Siivilöi marjojen kuoret pois ja kaada mehu takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan mehun joukkoon. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Jäähdytä. Tarjoile punaherukkakiisseli kermavaahdon kera.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Ruoka,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa herkullisen näkonen. Varmasti on namia.:)
VastaaPoistaKiitos. On tosi hyvää, eikä ketään pääse kiusaamaan sattumatkaan.:)
PoistaVarmasti ihanaa, meillä onkin pakastimessa punaherukka mehua, taidan tehdä siitä kiisseliä!
VastaaPoistaOn tosi hyvää, ja valmiista mehusta vieläkin nopeampi valmistaa.:)
PoistaJoo! Punaherukasta mekin tykättään. Ja onhan se kaunis ;)
VastaaPoista-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Punaherukat on hyviä, varsinkin kiisseleissä ja marjapiiraissa.:) Kauniin punainen väri on.:)
PoistaMeilläkin on punaherukoita vielä jäljellä aika satsi. Olen hukannut niitä vispipuuroihin ja kiisselikin tuli tehtyä. Ne siemenet ois ollut hyvä siivilöidä pois, itselläni jäi tekemättä ja hammastikkua tarvittiin ahkeraan syömisen jälkeen ;) Kauniin väriset kiisselit :)
VastaaPoistaKirpeinä marjoina punaherukat ovatkin tosi sopivia myös vispipuuroon. Ne siemenet on tosiaan aika ikäviä joissain ruoissa, joten kiisselistä varsinkin siivilöin mieluusti kaiken ylimääräisen pois.:)
PoistaPunaherukkakiisseli on meidän perheen herkkua, nams =) Kermavaahto on piste iin päälle :)
VastaaPoistaKarpalokiisselin jälkeen mielestäni ihan parasta. Ja ehdottomasti kermavaahtoa taittamaan kirpeyttä.:)
PoistaIhana väri. Meillä on yritetty tyhjätä mansikkapuolta sekä mustikoita :) että voi sitten taas kesällä stressata, että mistä niitä saisi. Punaherukoita en laittanutkaan lainkaan, pitää ensi kesänä kyllä niitäkin pakastaa.
VastaaPoistaPunaherukoista tulee kaunis väri. Hyytelökakkuihinkin saa hienon punaisen kiilteen punaherukkamehusta.:) Meillä on vähän joka sorttia marjoja tyhjennettävänä, mutta eiköhän ne siitä kulu, kun ahkerasti koittaa vaan jotain tehdä.:) Välillä ei kyllä millään malttaisi niitä hankalammin saatavia käyttää.;)
PoistaNam, varmasti todella hyvää, varsinkin kun siemenet on vielä siivilöity pois:)
VastaaPoistaOn hyvää, eikä ole siemenet häiritsemässä.:)
PoistaMiten käyttäisin pakastimeen jääneen piparkakkutaikinan pois, muuten kuin leipomalla siitä pipareita?
VastaaPoistaOlis hyvä käyttää pois ennen kuin menee vanhaksi.
Tekisikö mieli vaikka kakkua? Piparkakkutaikinasta saa pohjan vaikka juustokakkuun. Tai toinen mikä äkkiseltään tulee mieleen, on piparipullat. Joko pikkupullia, joihin päälle ottaa muotilla piparitaikinasta kuviot, ja pullat sopisi varmaan laskiaispulliksikin. Tai sitten kierrepullia, johon pullataikinalevyn päälle kaulitsee piparkakkutaikinalevyn, kääräisee rullalle ja leikkaa annospaloiksi.:)
PoistaKiitos kivoista vinkeistä, taidan leipoa pullaa.
PoistaKiva olla avuksi.:) Piparipullat onkin hyviä.:)
PoistaPunaherukat on varsinkin marjapiiraissa ihan parhaita, kun kirpeän ja makean yhdistelmä on niin toimiva. Kiisselikin on punaherukoista tehtynä yksi parhaimmista.:)
VastaaPoistaEn oo ihan varma julkaisiko tämä äsken kommenttia vai ei, niin uusi yritys. Keittelin tämän ohjeen pohjalta äsken kiisselit kaappiin, mutta siulta on tainut sokerit unohtua ohjeesta. :) osasin toki itsekin ne kattilaan laittaa.
VastaaPoistagolden goose outlet
VastaaPoistaoff white clothing
palm angels