keskiviikko 14. tammikuuta 2015
Perunarieskat
Tässä yksi päivä tuli tehtyä perunamuusia reilu kattilallinen, ja muusia jäi yli. Onneksi ylimääräinen muusi ei kuitenkaan koskaan ole mikään ongelma. Muusin saa hyödynnettyä monin eri tavoin. Yksi parhaista käyttötavoista muusin lopulle on kuitenkin perunarieskat. Uunituoreet perunarieskat ovat voin sulaessa päällä niin herkullisia, ettei ylimääräisiä rieskoja koskaan jää. Kaikki menee aina heti kuumiltaan. Rieskoja on kaiken lisäksi tosi helppo ja nopea leipoakin. Eilen jaksoin niitä vielä tehdä monen tunnin lumenluonnin päätteeksi, ja kyllä ne sitten maistuivatkin erityisen hyviltä rankan työn päätteeksi.
Perunarieskat
3 dl perunamuusia
2 dl ohrajauhoja
1 kananmuna
ripaus suolaa
Lisää kylmään perunamuusiin ohrajauhot, kananmuna ja suola, ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle saman kokoisia nokareita ja taputtele ne jauhon avulla n. puolen sentin vahvuisiksi leiviksi. Pistele rieskojen pinta haarukalla ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa n. 10 - 15 minuuttia.
Tunnisteet:
Ruoka,
Suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kyllä maistuu täälläkin ja usein käytänkin perunamuusin jämän rieskojen tekemiseen. Usein laitan muusiin perunoiden lisäksi vähän porkkanoita ja sen jämät sopii myös hyvin rieskoihin.
VastaaPoistaUseimmiten se loppu muusi päätyy rieskoihin. Rieskat vain ovat niin hyviä.:) Ja rieskoihin sopii muunkinlainen muusi kuin vain pelkästä perunasta tehty. Ei haittaa ollenkaan, vaikka muitakin juureksia on joukossa, tai vaikka pinaattia.:)
PoistaIhanaa...maistuisi kyllä, vaikken leipää olekkaan aikoihin syönyt. Minä käytin eilisen perunasoseen lopun kanssasyöjän tämän päivän lounaaseen eli tein ihan tavallista jauheliha-perunasoselaatikkoa. Hyvin näytti maistuvan.
VastaaPoistaMiten saat oltua ilman leipää? Olen joskus koittanut olla vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ja tosi vaikeaa on olla ilman leipää. Jauheliha-perunasoselaatikko on tosiaan yksi hyvä myös, mihin voi lopun käyttää.:)
PoistaOi kuinka herkulliselta näyttäis juuri nyt!
VastaaPoistaKiitos. Kyllä rieskat on lämpiminä tosi hyviä.:)
PoistaTäytyypä muistaa ensi kerralla tehdä ihan tarkoituksella "vähän" liian iso satsi perunamuusia ;)
VastaaPoistaYleensä melkein joutuukin tarkoituksella tekemään liikaa. Muusi itsekin on hyvin kuluvaista.:)
PoistaNam, todella hyviä! Itse tein porkkanarieskoja viime viikolla.
VastaaPoistaNiin on. Ja muistakin juureksista tulee maistuvia.:)
PoistaKyllä meilläkin tahtoo kaikki perunamuusi aina mennä, mutta pitää vain yrittää tehdä reilummin, että saa myös rieskoja.:)
VastaaPoista