sunnuntai 25. tammikuuta 2015
Munasalaattileivät
Sunnuntaiaamuisin on aamiaisellekin vähän enemmän aikaa, ja silloin on mukava tehdä jotain arkiaamuista poikkeavaa aamupalaa. Tänä aamuna tarjosin aamiaisella herkullisia ja täyttäviä munasalaattileipiä, joiden valmistamisen aloitin jo edellisenä iltana kananmunien keittämisellä. Kun kananmunat olivat jo valmiina, aamulla pääsi pikkaisen helpommalla ja leivät olivat valmiina nopeammin. Siinä sivussa, kun valmistelin munasalaattia, kypsensin pekonisiivut helposti uunissa ja paahdoin leivät. Kun salaatti oli valmista, sai pekoninkin jo uunista ja leivät olivat valmiita täytettäviksi. Munasalaattileivät ovat täydellisiä aamiaisleipinä, ja eväsleiviksikin ne sopivat hyvin.
Munasalaattileivät
(6 leipää)
Munasalaatti:
6 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 rkl majoneesia
2 rkl kurkkusalaattia
1 tl Dijon -hunajasinappia tai muuta hyvää sinappia
1 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
12 siivua paahtoleipää
lehtisalaattia
1 pkt pekonia paistettuna
Paahda leivät ja paista pekonit pannulla tai uunissa sillä välin, kun valmistat munasalaatin. Kuori keitetyt kananmunat, laita ne kulhoon ja hienonna haarukalla. Lisää joukkoon majoneesi, kurkkusalaatti ja sinappi. Sekoita ainekset tasaisesti yhteen ja mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Aseta kuudelle paahdetulle paahtoleivälle lehtisalaattia, jaa päälle pekonisiivut ja lopuksi munasalaatti. Aseta loput kuusi paahtoleipää kansiksi. Halutessasi voit myös leikata leivät kolmioleiviksi.
Tunnisteet:
Aamiainen & brunssi,
Ruoka,
Suolaiset leivonnaiset,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sulla on runsaasti kauniita astioita. Kruunavat sun herkkuruokasi.
VastaaPoistaKiitos, ja lisää kaipaisi, vaikka kaapit on tupaten täynnä. On vain kiva, kun on kuvatessa, mistä valita.:)
PoistaNam!! Kun on tulee seuraava vapaa viikonloppu, niin näitä on ehdottomasti testattava aamupalaksi!! ☺
VastaaPoistaTestaa vain. Ainakin meillä leivistä tykättiin.:)
PoistaNo simppeliä, mutta kuulostaa hirmu herrrrrkulliselle! Taijan laittaa tämän korvan taakse, ku musta o kans kiva tehä viikonloppusin parempaa aamupallaa ja vaihtelu virkistää, nyt oon siirtyny valamistaan munat uunisa vesihauteesa, tullee ihanan pehemiä koostumus... ja jotenki ne munat vaa kuuluu aamupallaan, ni uuvet vinkit o tervetulleita! <3
VastaaPoistaTosi simppeliä, mutta myöskin hyvää leivän täytteenä. Kananmunat kuuluu ehdottomasti niihin pidempiin aamuihin, mutta niihinkin on kiva saada jotain vaihtelua. Minun pitääkin kokeilla vesihauteessa kypsentämistä.:)
PoistaOli hyviä, tehdään toistekin.:) Arkiaamuisin tuleekin usein syötyä kiireessä paljon huonommin. Viikonloppuisin otetaan sitten takaisin päin.;)
VastaaPoista