torstai 22. tammikuuta 2015
Juustoiset teeleivät
Leivoin täytekakkupohjan, ja samalla uunin lämmityksellä tein myös teeleipää välipalaksi. Teeleipä on nopea ja helppo valmistaa. Ainekset vain sekoitetaan keskenään, eikä leipä kypsykään kauaa, kun muoto on sen verran ohut ja lattana. Teeleipä onkin siis nopeutensa vuoksi hyvä valinta vaikka aamupalalle, jos kaipaa jotain uunituoretta. Juuri uunista tulleena teeleipä on parhaimmillaan, joten sitä ei kannata leipoa kerralla isompaa määrää, kuin mitä menekki on.
Juustoiset teeleivät
5 dl kokojyvävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
2 dl maitoa
Päälle:
juustoraastetta
Sekoita keskenään jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon rasva ja maito, ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa vaivaamista, jottei taikina sitkisty. Nosta taikina pellille ja taputtele käsin sentin paksuiseksi levyksi. Pistele leivän pinta haarukalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
Tunnisteet:
Ruoka,
Suolaiset leivonnaiset,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
En ollut minäkään aikoihin teeleipiä tehnyt, vaikka niitä onkin niin nopea tehdä, ja lämpiminä ovat hyviä.:) Teeleipiä onkin niin helppo tehdä, että ihan kouluajoilta lähtien niitä on tullut tehtyä.:) Juustonjämät sopii hyvin joukkoon.:)
VastaaPoistaTeeleivät on juuri ihania vastaleivottuina,meillä vähän semmoinen leivonnainen,että jos ei muuta keksi tai yhtä äkkiä tekee jotain mieli,on niin helppoja tehdä ja aineet aina kaapissa.
VastaaPoistaTeeleipä on juuri sopiva leivonnainen, jos yhtäkkiä tekee jotain lämpimäistä mieli.:)
PoistaPitääkin tehdä taas joku päivä. Teeleivät on niin hyvä hätävara, kun yleensä raaka-aineet löytyy kaapista. Porkkanaa ja juustoa on tullut laitettua, varmaan kesällä nokkonenkin maistuisi :) Oletko kokeillut?
VastaaPoistaKyllä näihin yleensä aina kotoa ainekset löytyy. Sekin on yksi hyvä puoli näissä. Ja monenlaista voi taikinan joukkoon laittaa. En ole nokkosta kokeillut, mutta varmasti sopii, ja muutkin yrtit.:)
PoistaPoikkeilen aina silloin tällöin katsomassa herkkureseptejä :) Joitakin on kokeiltukkin! Näitä ehkä tänä viikonloppuna! Kivvaa viikonloppua sinne :)
VastaaPoistaKiva, että poikkeilet.:) Minäkin poikkeilen lukemassa kuulumiasi, vaikka harvoin siitä merkkiä tulee jätettyäkään. Toivottavasti täältä aina jotain ideaa löytyy ruokapöytään.:) Kiitos samoin!:)
PoistaTeeleivät on ihania. Maistuu parhaimmalta talvi-iltana teen kera! :)
VastaaPoistaNiin on, ja äkkiä näitä tekee iltapalaksikin. Mukava syödä muutama pala lämmintä leipää teekupillisen kanssa.:)
PoistaVoi mitä ihania leipomuksia täältä löytyikään! Löysin tieni tänne sattumalta ja aijon vperailla jatkossakin! Jäin lukijaksesi!
VastaaPoistaKäyhän kurkkaamassa minunkin blogiani:http://villejalupiineja.blogspot.fi/
Terv. Marita
Kiva kuulla, ja tervetuloa lukijaksi!:) Pitää poiketa.:)
Poista