sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Juusto-chilikanapeet


Miehen syntymäpäivän johdosta innostuin leipomaan useampaakin sorttia, sekä suolaista että makeaa. Yhtenä suolaisena tarjottavana tein juusto-chilikanapeitä, jotka valmistuvat tosi nopeasti valmistaikinasta. Tämänkin reseptin olen löytänyt Pirkasta monta vuotta sitten, ja näitä on sen jälkeen tullut tehtyä monet kerrat. Juusto-chilikanapeet ovat hyviä. Sellaisia suolaisen makeita pienellä chilitvistillä.


Juusto-chilikanapeet

500 g esikaulittua ja laskostettua voi- tai lehtitaikinaa
1/2 dl makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)
1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Kauli sulanut taikina noin 3 mm:n vahvuiseksi ja noin 40 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle chilikastike ja juustoraaste. Kääri taikina löyhäksi rullaksi kummaltakin pitkältä sivulta keskustaa kohti. Leikkaa rulla noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 10 - 15 min.


5 kommenttia:

 1. Kiva resepti lehtitaikinalle. Itse tein lehtitaikinasta chili-juustotankoja, mutta näitäkin täytyy kyllä joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kivan makuisia. Jäänyt ihan vakioreseptiksi meillä, koska tosi helposti saa suolaista tarjottavaa. Erilaiset tangotkin on kivoja lehtitaikinasta.:)

   Poista
 2. Canapeet on niin hyviä ja varmaan sellaisia suolaisenakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä reseptillä tulee helposti ja nopeasti suolaisia kanapeitä. Makeatkin on hyviä ja muulla kuin lehti-/voitaikinalla.:)

   Poista
 3. Kyllä vain on kivoja, näitä pitää aina aika ajoin tehdä.:) Tästä reseptistä on äkkiä varmaan kymmenenkin vuotta aikaa, kun on lehdessä ollut. Noita kaikkia reseptilehtiä tulee niin paljon, ettei enää ihan joka reseptin perässä pysy. Täytyy talvella ottaa tavoitteeksi vähän siivoilla reseptejä ja merkata kokeiltavia, että löytää sitten paremmin, kun tekee mieli jotain testata.:)

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-