Olin mukana Blogiringin ja Valion kampanjassa, jossa siis muutaman muun bloggaajan kanssa testasimme uusia maustevoita ja olimme mukana tuotekehittelyssä. Kehittelimme myös jokainen viisi reseptiä maustevoita käyttäen. Resepteistä tehtiin kaksi kampanjapostausta. Koska kolme muutakin kehittelemääni reseptiä ovat käyttökelpoisia, ajattelin laitella nekin nyt tänne blogiin näkyville, kun varsinainen kampanjakin on jo omalta kohdaltani ohi. Reseptien kehittelyhän tapahtui viime vuonna sellaiseen aikaan, kun omalta kasvimaalta saattoi hyvin käyttää raaka-aineita hyödyksi. Resepti ei siis ole ihan sesongin mukainen, mutta kannattaa pitää mielessä, kunhan taas lipstikka-aika koittaa. Samettinen lipstikkakeitto on hyvää. Sitä tulee tehtyä aina alkukesästä, kun lipstikan lehdet ovat vielä nuoria. Kampanjan yhteydessä kehittelin toisenlaisen keittoversion ja käytin joukossa lisäksi porkkanaa, joka antoi keitolle kauniin värisävyn sekä myöskin makuun hyvää makeutta. Keiton ainekset kuullottelin valkosipulivoissa, joka antoi hyvän lisämaun. Rapeaksi paistettu pekoni sopii hyvin keiton kanssa tarjottavaksi, mutta voi hyvin jättää poiskin tai korvata jollain muulla, esimerkiksi leipäkrutongeilla.
Lipstikka-porkkanakeitto
50 g Valio Valkosipulivoita
1 sipuli
1/2 – 1 dl tuoreita lipstikan lehtiä
4 – 5 porkkanaa
3 jauhoista perunaa
7 dl kasvislientä
2 dl Valio ruokakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
rapeaksi paistettua pekonia
Valkosipulivoi saatu Valiolta kampanjan yhteydessä.
Harmittaa niin paljon, kun tuota lisptikkaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta ei uskalla ( pysty) käyttämään enempää kuin tuon määrän ruoissa :) ihanan näköistä keittoa olet tehnyt!
VastaaPoistaLipstikan maku on niin voimakas, ettei sitä kerralla kovin paljon voi laittaa. Ja tosi reheväkasvuinen. Ei meinaa kaikkea saada käytettyä. Porkkana antoi lipstikkakeitolle tosi kivan lisän makuun ja väriin.:)
PoistaAiwan mahtava juttu!
VastaaPoistaKiitos!:)
PoistaSyksy ja talvi onkin ihan parasta aikaa lämpimille keitoille. Ei kauheasti kesäaikaan tule keittoja tehtyä. Ainoa poikkeus lähinnä lipstikka- ja pinaattikeitot, kun saa tuoreet raaka-aineet omasta maasta käyttöön.:) Lipstikassa on makua, ja hienoa, että on monivuotinen.:)
VastaaPoista