lauantai 25. lokakuuta 2014

Mustikkamarmoroitu juustokakku


Eilen vietettiin puolison syntymäpäivää, tai aika vähiin vietto jäi, kun ei puoliso töiden vuoksi ehtinyt kotona olemaan muutamaa tuntia kauempaa. Kahviteltiin kuitenkin, ja täytekakun sijaan leivoin tällä kertaa juustokakun. Täytekakkuahan syötiin juuri äskettäin hääpäivänä, joten mieli teki jotain muuta. Nyt en jaksanut edes alkaa itse kehittelemään mitään kakkureseptiä, vaan turvauduin taattuun Pirkka-laatuun, eli Pirkka -lehdessä on tämän kakun resepti aikoinaan ollut. Hyvä, raikkaan maukas kakku. Ei mikään kovin makea, mutta maut ihan kohdillaan ja mehevä. Kaunis marmorikuvio pinnalla tekee kakusta juhlavan näköisen.

Mustikkamarmoroitu juustokakku

Pohja:
200 g Digestive -keksejä
75 g voita

Täyte:
500 g maitorahkaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Pinta:
1 dl pakastemustikoita
3/4 rkl sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu. Sekoita täytteen ainekset keskenään vatkaimella ja kaada seos vuokaan. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta. Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.


18 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku ja tiedän kyllä jo kuvaa ja reseptiä katsomalla, että makukin yhtä ihana. <3

    Kivaa viikonloppua toivottelee Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvä kakku ja helppo ja nopea tehdäkin, kun aineksetkin vain nopeasti sekoitetaan yhteen.:) Kiitos samoin!:)

      Poista
  2. Onpa upea ja varmasti hyvä juustokakku. Kauniit kuvat. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvältä maistuu kakku ja kiva idea tuo marmorikuviointi. Varmasti tulee tehtyä toistekin. Kiitos samoin!:)

      Poista
  3. Heti kakku pääsi kokeilulistalle, kun ohje lehdessä oli. Nyt vihdoin tuli kokeiltua ja hyvä resepti on. Kannattaa testata.:) Mustikka oli kiva tässä, mutta mikään ei varmaan estä kokeilemasta muitakin marjoja. Ihan kivat kuviot tuli, kun veitsellä vain ristiin rastiin veteli.:) Tällaista tämä usein on. Juhlinnat jää vähiin. Huomenna onneksi vapaapäivä, niin ehkä jotain kivaa keksitään eilisen vastineeksi.:)

    VastaaPoista
  4. Onnittelut!Tosi herkullisen synttärikakun teit:)

    VastaaPoista
  5. Oi, täällä on niin ihania ruokareseptejä ja tulipas hieno kakku :)
    Meilläkin nyt kas leivotaan! (raakaleivontaa, jos sattuu kiinnostamaan).
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!:) Raakaleivontaan on kiinnostusta. Varsinkin erilaiset kakut kiinnostavat. Pitäisi vain opetella aiheesta lisää. Poikkean katsomaan.:)

      Poista
  6. Ihana juustokakku! Meillä on juustokakkukausi menossa tällä hetkellä. Tätäkin voisin tehdä! Mustikoitakin löytyi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli hyvä resepti.:) Juustokakut on herkullisia. Voisi useamminkin tehdä.:)

      Poista
  7. Komea kakku! Olen tätä itsekkin kokeillut... herkkua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aika hyvin kuviointi onnistui.:) Muistankin sinulla myös nähneeni tämän kakun. Sinähän taisit kokeilla silloin aika pian sen jälkeen, kun resepti oli lehdessä. Minulla aina kestää...;)

      Poista
  8. Voi kuinka kaunis! :)

    VastaaPoista
  9. todella kaunis kakku,kyllä pitäisi tehdä jotain tämmöistä herkkua pitkästä aikaa(nimenomaan juustokakkua) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Nythän näitä kaikkia juhlapäiviäkin alkaa taas olemaan, niin juustokakku on ihan sopivaa tarjottavaa. Seuraavaksi voisikin kokeilla jotain tuhdimpaa juustokakkua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-