sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Strawberry Colada


Vaikka juhannusta onkin vietetty koleassa ja sateisessa säässä, ei se ole estänyt kesäisten juomasekoitusten tekemistä ja nauttimista. Lämpimissä sisätiloissa viileätkin juomat maistuvat ja luovat kesän tuntua, kunhan ei vilkaise ikkunasta ulos, missä kylmä tuuli puhaltaa ja sade vihmoo. Pina Colada on menneiltä kesiltä tuttu juoma, ja sitä on tullut tehtyä myös herkullisen pirtelön muodossa kerran jos toisenkin. Koska Mojitostakin mansikkainen versio on suosikkimme, aloin miettimään myös Pina Coladaa mansikasta tehtynä. Ananastakaan tästä versiosta ei kuitenkaan unohdettu, vaan sitä laitoin myös joukkoon mehun muodossa. Jäitä tähän Coladaan ei tarvita, koska pakastemansikat toimittavat hyvin myös jäiden virkaa. Jäät vain laimentaisivat juomaa turhaan. Kunhan huolehtii, että kaikki ainekset on hyvin viilennetty, tulee myös juomasta raikkaan kylmää. Rommina käytin tähän Malibu -kookosrommia, joka on miedompaa kuin tavalliset vaaleat ja tummat rommit. Jos Strawberry Coladasta haluaa väkevämmän, voi osan Malibusta korvata vaalealla rommilla. Itse pidän tästä juomasta miedohkona, ja näin juoma on myös makeampaa.

Strawberry Colada
(kahdelle)

4 dl jäisiä pakastemansikoita
24 cl ananasmehua
20 cl Malibu -kookosrommia
8 cl kookoskermaa

Koristeluun:
tuoreita mansikoita

Viilennä ananasmehu, kookosrommi ja kookoskerma hyvin ennen juoman valmistamista.  Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta nopeasti tasaiseksi juomaksi. Kaada juoma kahteen isoon lasiin, koristele lasit tuoreilla mansikoilla ja tarjoile pillin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Voi että miten suloisen näköinen juoma, ja varmaan myös yhtä hempeä maultaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tyttömäisen oloinen juoma, mutta maistuu miehillekin, kunhan laittaa enemmän rommia.;D Minusta kivampi näin mietona.:)

   Poista
 2. Rommi maistuu melkein missä vaan;D Kaunis colada:)

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-