Uusia perunoita tulee usein keitettyä sen verran, että niitä jää jonkin verran yli. Seuraavana päivänä valmiiksi keitetyt perunat ovat kuitenkin käteviä. Niitä voi mm. paistaa voissa pannulla, pujotella mukaan grillivartaisiin tai tehdä vaikka salaattia. Ruokaisa perunasalaatti onkin näin kesäaikaan sopiva lisuke grillatulle lihalle tai kalalle. Paras perunasalaatti syntyy juuri varhaisperunoista. Perunan kaveriksi salaattiin sopii pannulla rapeaksi paistettu pekoni. Lisämakua salaattiin antaa suolakurkku sekä kokojyväsinappi. Creme fraiche ei ole kastikkeena kovin notkeaa, mutta se sopii meille. Halutessaan kastiketta voi kuitenkin notkistaa vaikka lorauksella kermaa tai korvata creme fraichen esimerkiksi kermaviilillä.
Pekoni-perunasalaatti
600 g keitettyjä varhaisperunoita
140 g pekonia
1 - 2 suolakurkku
nippu kiinansipulia tai ruohosipulia
200 g creme fraichea
1 rkl Dijon -kokojyväsinappia
suolaa oman maun mukaan
Leikkaa keitetyt perunat sopiviksi kuutioiksi. Paloittele pekoni ja paista kuivalla pannulla rapeaksi. Lisää perunoiden joukkoon jäähtynyt pekoni sekä pieneksi kuutioitu suolakurkku. Silppua joukkoon kiinansipulia tai ruohosipulia. Sekoita creme fraichen joukkoon kokojyväsinappi ja mausta seos suolalla. Kaada kastike salaattiin ja sekoita ainekset tasaisesti sekaisin keskenään.
Hyvältä kuulostaa sinunkin tekemä perunasalaatti. Omena olisi sopinut tähänkin salaattiin hyvin.:) Ranskankermakin on aika tuhtia eikä kovinkaan notkeaa kastikkeena. Jääkaapissa olon jälkeen salaatti oli hieman jähmeää, koska varmaan pekonikin sitä hieman jähmetti. Mutta meillä ei muutenkaan koskaan mistään liruista välitetä. Miehen mielestä keitoissakaan ei saisi paljon olla lientä.;) Uudet perunat on hyvä pyttipannuaineskin. Maistuvat muodossa kuin muodossa.:)
VastaaPoistaVoi olla joku miesten juttu, että keittojen pitää olla liemittömiä. Voisivat joskus itse kokeilla keiton valmistamista, ja katsoa saavatko ainekset kypsiksi ilman lientä.;) Liemi on keitoissa usein ihan parasta. Mausteisen kanakeiton liemikin tosi ihanaa ja kalakeiton.:) Hernekeitonkin pitää olla aina lähes sellaista, että lusikka pysyy siinä pystyssä.;) Keittoja teen siitä huolimatta, ja olen sanonut, että jättää sitten liemen syömättä, jos kovin häiritsee.;D Keittojakin tekee mielellään vähän isomman määrän kerralla, koska keitotkin useimmiten vain paranevat uudelleen lämmitettäessä. Liika on silti liikaa, jos monta päivää peräkkäin joutuu syömään samaa.:)
VastaaPoistaTällaista perunasalaattia voisin saada minäkin kanssasyöjäni syömään...pekonin houkuttelemana. Minä olen nyt vatsa käyttänyt noita maustettuja creme fraicheja moniin ruokiin ...vaan niitäkään ei soosisna mies suostu sömään...maisteli kylläkin. Nekin varmasti sopisivat tällaiseen salaattiin.
VastaaPoistaMeillä on kans jako keittoruokapäivänä....minä syön liemen ja vähän kiinteitä ja kanssasyöjä syö keittonsa lähes ilman lientä....pööh! Minä voisin syödä jotain keittoa vaikka joka päivä.... onneksi muutkin. Kyllä meillä kerran viikossa on keittopäivä, näin kesäaikaan, kun ruokaa laitan lähes päivittäin. 1 päivä viikossa pitää päästä ulkoruokintaan...
Nytkin odottelen kahta mieshenkilöä syömään...ihan vaan uusia perunoita ja kerran kesässä pitä tehdä valkoista jauhelihakastiketta ja tänään on se päivä. Jälkkäriksi hedelmäsalaattia....joten helpolla mnenään tämä päivä.