torstai 19. kesäkuuta 2014

Raparperivispipuuro


Onpa aika mennyt ihan siivillä, ja viime postauksestakin on jo viikon verran aikaa. Juhannuskin kolkuttelee ihan ovella, vaikka vastahan kesäkuu alkoi. Aika menee ihan huomaamatta kiireessä, mutta paljon kaikkea on taas saatu aikaiseksi, kun ei ole tullut tietokoneellakaan notkuttua. Vispipuuroreseptin tulin nyt välillä teille tänne kirjoittamaan, ennen kuin taas jatkan muihin hommiin. Pitaleipätaikina on kohoamassa ja ulkona odottelee useampi taimi istutusta uuteen istutusalueeseen, joka on nyt valmistumassa jouluna kaadettujen isojen kuusien tilalle. Ja siitä vispipuurosta vielä sen verran, että tähän aikaan vuodesta raparperi on loistava aines vispipuuroon. Vispipuuroonhaan sopii parhaiten kaikki hieman kirpeä. Näillä ainesmäärillä ei valmistu isoa määrää puuroa, mutta ihan sopivasti kahdelle. Puuroa söimme iltapalaksi, mutta sopii vispipuuro hyvin myös jälkiruoaksi kevyemmälle aterialle.

Raparperivispipuuro

3 dl kuorittuja raparperikuutioita
5 dl vettä
3/4 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan raparperikuutiot ja vesi. Kiehauta ja keitä noin 10 minuutin ajan, kunnes raparperi pehmenee. Vispaa joukkoon mannasuurimot, ja lisää sokeri ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, ja sekoittele välillä. Jäähdytä puuro hyvin, ja vatkaa sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta puuro vaniljasokerilla ja tarjoile kylmän maidon kera.

16 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän kaunis kuva!:) Tätä pitää testata. Justiinsa tein kääretortun valmiiksi ohjeellasi, eli kesäisiin leivoksiin päädyttiin tänä juhannuksena.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, kiitos.:) Minä taas ensin aioin jättää tämän postaamatta, kun ajattelin, ettei kuva onnistunut riittävästi. Pari päivää mietein asiaa.;) Raparperista kannattaa tosiaan vispipuuroakin tehdä, jos vispipuurosta pitää.:) Minulla on juhannuksen makea leipomus vielä tekemättä. En ole millään ehtinyt. Eilen kysyin mieheltä, pitääkö edes mitään makeaa tehdä, niin kuulemma ainakin mansikkakakku olisi kiva. Jos nyt kaupassa käydessään tuo mansikoita, niin sitten pitää kai alkaa leipomaan kakkupohjaa. Tai teen minäkin helposti vain kääretortun.;)

      Poista
  2. Otin juuri raparperipiirakan uunista. Taidankin vielä tekaista vispipuuroa :)
    Aurinkoista (toivattavasti aurinko näyttäytyy) juhannusta sinne naapuriin!
    PS. Toivottavasti nähdään Reposaaressa ensi viikon sunnuntaina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperipiirakkaa meilläkin on jo syöty useampaan otteeseen. Vispipuuro oli hyvää vaihtelua raparperin käytölle.:) Kiitos samoin! Harmittaa, kun tällä hetkellä aika ei millään anna myöden lähteä mukaan. Ehkä joskus toisella kertaa.:)

      Poista
  3. Vispipuuro on aina niin ihanaa! PItääkin kokeilla joskus raparperin kanssa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on vispipuuro. Aika harvoin vain tulee tehtyä, vaikka ihan nopeatekoista onkin. Raparperi on sopivan kirpeää muuten niin makeaan puuroon.:)

      Poista
  4. Mekin tehtiin juuri raparperivispipuuroa, laitoin vaan sitä hilloketta ja hyvää tuli...meillä ei ole enää yhtään raparperia :) pitää varmaan käydä varkaissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillokkeesta onnistuu varmasti myös hyvin, ja säästyy puuron teossa ylimääräiseltä keittämiseltä, kun ei enää raparpereja tarvitse alkaa keittämään.:) Meillä on niin iso raparperipuska, että vieläkin varsia riittää, vaikka useampi pellillinen raparperipiirakkaa on tehty ja raparperikaurapaistostakin. Kohta kuitenkin varret alkaa mennä jo huonommaksi. Nyt, kun saisi raparperimaan tyhjäksi, ehtii vielä uudetkin varret nousta.:)

      Poista
  5. Kylläs kuulostaa hyvältä. En ookkaan ikinä hoksannu raparperista tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on vispipuurossa oikein mainio. Kannattaa kokeilla.:) Meillä vain on hyvin värittömät raparperin varret. Puurosta tulee tuollaista hailakan vihreää, mutta ei se makua haittaa. Tekisi joskus vielä mieli hankkia kunnon punavartinen raparperi, kun kadehdin aina niitä reseptikuvia, missä raparperi on antanut hyvän värin.;)

      Poista
  6. Vispipuuro raparperistä on kyllä varsin onnistunut combo

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanaa! Lapsuuttani elelin 80-luvulla ja silloin äitini teki aina keväisin raparperipuuroa, nams!
    Onneksi saan ensi viikolla työkaverilta raparperia ja saan tehdä tätä herkkua... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää.:) Kiva, että pääset itsekin vispipuuron keittoon.:)

      Poista
  8. Tätä täytyy kyllä heti testata.. (lapset menossa jo hakemaan raparperinvarsia!! =D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vispipuurosta ja raparperista pitää, niin hyvää tulee myös yhdessä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-