torstai 19. kesäkuuta 2014
Raparperivispipuuro
Onpa aika mennyt ihan siivillä, ja viime postauksestakin on jo viikon verran aikaa. Juhannuskin kolkuttelee ihan ovella, vaikka vastahan kesäkuu alkoi. Aika menee ihan huomaamatta kiireessä, mutta paljon kaikkea on taas saatu aikaiseksi, kun ei ole tullut tietokoneellakaan notkuttua. Vispipuuroreseptin tulin nyt välillä teille tänne kirjoittamaan, ennen kuin taas jatkan muihin hommiin. Pitaleipätaikina on kohoamassa ja ulkona odottelee useampi taimi istutusta uuteen istutusalueeseen, joka on nyt valmistumassa jouluna kaadettujen isojen kuusien tilalle. Ja siitä vispipuurosta vielä sen verran, että tähän aikaan vuodesta raparperi on loistava aines vispipuuroon. Vispipuuroonhaan sopii parhaiten kaikki hieman kirpeä. Näillä ainesmäärillä ei valmistu isoa määrää puuroa, mutta ihan sopivasti kahdelle. Puuroa söimme iltapalaksi, mutta sopii vispipuuro hyvin myös jälkiruoaksi kevyemmälle aterialle.
Raparperivispipuuro
3 dl kuorittuja raparperikuutioita
5 dl vettä
3/4 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
Mittaa kattilaan raparperikuutiot ja vesi. Kiehauta ja keitä noin 10 minuutin ajan, kunnes raparperi pehmenee. Vispaa joukkoon mannasuurimot, ja lisää sokeri ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, ja sekoittele välillä. Jäähdytä puuro hyvin, ja vatkaa sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta puuro vaniljasokerilla ja tarjoile kylmän maidon kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Otin juuri raparperipiirakan uunista. Taidankin vielä tekaista vispipuuroa :)
VastaaPoistaAurinkoista (toivattavasti aurinko näyttäytyy) juhannusta sinne naapuriin!
PS. Toivottavasti nähdään Reposaaressa ensi viikon sunnuntaina ;)
Raparperipiirakkaa meilläkin on jo syöty useampaan otteeseen. Vispipuuro oli hyvää vaihtelua raparperin käytölle.:) Kiitos samoin! Harmittaa, kun tällä hetkellä aika ei millään anna myöden lähteä mukaan. Ehkä joskus toisella kertaa.:)
PoistaVispipuuro on aina niin ihanaa! PItääkin kokeilla joskus raparperin kanssa:)
VastaaPoistaHyvää on vispipuuro. Aika harvoin vain tulee tehtyä, vaikka ihan nopeatekoista onkin. Raparperi on sopivan kirpeää muuten niin makeaan puuroon.:)
PoistaMekin tehtiin juuri raparperivispipuuroa, laitoin vaan sitä hilloketta ja hyvää tuli...meillä ei ole enää yhtään raparperia :) pitää varmaan käydä varkaissa :)
VastaaPoistaHillokkeesta onnistuu varmasti myös hyvin, ja säästyy puuron teossa ylimääräiseltä keittämiseltä, kun ei enää raparpereja tarvitse alkaa keittämään.:) Meillä on niin iso raparperipuska, että vieläkin varsia riittää, vaikka useampi pellillinen raparperipiirakkaa on tehty ja raparperikaurapaistostakin. Kohta kuitenkin varret alkaa mennä jo huonommaksi. Nyt, kun saisi raparperimaan tyhjäksi, ehtii vielä uudetkin varret nousta.:)
PoistaKylläs kuulostaa hyvältä. En ookkaan ikinä hoksannu raparperista tehdä!
VastaaPoistaRaparperi on vispipuurossa oikein mainio. Kannattaa kokeilla.:) Meillä vain on hyvin värittömät raparperin varret. Puurosta tulee tuollaista hailakan vihreää, mutta ei se makua haittaa. Tekisi joskus vielä mieli hankkia kunnon punavartinen raparperi, kun kadehdin aina niitä reseptikuvia, missä raparperi on antanut hyvän värin.;)
PoistaAi, kiitos.:) Minä taas ensin aioin jättää tämän postaamatta, kun ajattelin, ettei kuva onnistunut riittävästi. Pari päivää mietein asiaa.;) Raparperista kannattaa tosiaan vispipuuroakin tehdä, jos vispipuurosta pitää.:) Minulla on juhannuksen makea leipomus vielä tekemättä. En ole millään ehtinyt. Eilen kysyin mieheltä, pitääkö edes mitään makeaa tehdä, niin kuulemma ainakin mansikkakakku olisi kiva. Jos nyt kaupassa käydessään tuo mansikoita, niin sitten pitää kai alkaa leipomaan kakkupohjaa. Tai teen minäkin helposti vain kääretortun.;)
VastaaPoistaVispipuuro raparperistä on kyllä varsin onnistunut combo
VastaaPoistaTosi on.:)
PoistaAivan ihanaa! Lapsuuttani elelin 80-luvulla ja silloin äitini teki aina keväisin raparperipuuroa, nams!
VastaaPoistaOnneksi saan ensi viikolla työkaverilta raparperia ja saan tehdä tätä herkkua... :)
On hyvää.:) Kiva, että pääset itsekin vispipuuron keittoon.:)
PoistaTätä täytyy kyllä heti testata.. (lapset menossa jo hakemaan raparperinvarsia!! =D)
VastaaPoistaJos vispipuurosta ja raparperista pitää, niin hyvää tulee myös yhdessä.:)
Poista