Törmäsin Alkon sivuilla reseptiin, jossa parsat oli kieputettu voitaikinan sisään. Idea vaikutti sen verran kivalta, että otin samantien pakastimesta joululta jääneitä voitaikinalevyjä sulamaan. Parsanippujahan tietenkin löytyi kotoa myös, niinkuin aina tähän aikaan vuodesta. Reseptissä käytettyä yrttituorejuustoa meillä ei kuitenkaan ollut, mutta maustamatonta tuorejuustoa sentään. Tuorejuustoon sekoitin sitten reilusti tuoretta timjamia sekä ropsautin joukkoon hieman mustapippuria. Oma väkertämisensä kierteissä oli, mutta ei niiden tekemiseen silti ihan mahdottomasti aikaa mennyt. Näin voisi parsaa tarjota vaikka kevään juhlapöydissä pienenä suolaisena palana.
Parsa-voitaikinakierteet
(30 kpl)
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
reilusti tuoretta timjamia tai muita yrttejä
mustapippuria myllystä
n. 6 rkl parmesaaniraastetta
30 vihreää parsatankoa
Sulata voitaikinalevyt. Sekoita tuorejuuston joukkoon reilusti hienonnettua yrttiä ja mausta mustapippurilla. Kauli voitaikinalevyjä hieman ohuemmiksi ja levitä päälle tuorejuustoa ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Leikkaa levyt 30 pitkäksi suikaleeksi. Leikkaa parsoista puiset tyvet ja kuori paksumpia parsoja tarvittaessa. Kiepauta taikinasuikaleet napakasti parsojen ympärille spiraalimaisesti juustopuoli sisään päin. Laita parsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sauma alas päin ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes taikina kypsyy ja saa kauniin värin.
Voi vitsi onpa muuten hauska idea! Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla :) Ihanat nää kuvat ja hymyilyttää, kun meilläkin on timjamia ihan samanlaisessa purkissa, heh :)
VastaaPoistaKiva idea tosiaan, ja ihan hyviäkin.:) Nuo Muttin säilykepurkit on niin nättejä, ettei niitä aina malta heittää poiskaan. Hyvin sopivat yrttien suojaruukuiksi.:)
PoistaOnpas kiva idea ja nätti:)
VastaaPoistaNiin on. Pidemmillä parsoilla olisi tullut vielä kivemman näköisiä, kun kierteiden välistä olisi näkynyt parsaakin.:)
PoistaAivan ihana idea ja kuvat! Helppoa ja maistuvaa :) Taidanpa kokeilla minäkin.
VastaaPoistaTätä oli heti kokeiltava. Onneksi ainekset oli valmiina. Helppoa on ja kivoja naposteltavia.:)
PoistaIhanan kekseliäät pikkuherkut! Varmasti maistuvia :)
VastaaPoistaKivan idean joku on kehitellyt. Ei parsaa tarvitse aina pekoniin kieputtaa, näinkin tulee hyviä.:)
PoistaMää kans pongasin tän ohjeen ja ajattelin kokeilla. Noi muttipurkit on ihanat :)
VastaaPoistaOhje tuntui heti sellaiselta, että pakko tehdä.:) Muttipurkit on tosi nättejä. Niissä menee kivasti pienet yrttipurkit.:)
PoistaIhana kuva ja varmasti herkullisia! Itse meinasin flunssaisena tehdä parsoista keittoa.
VastaaPoistaKiitos. Olihan noita parsoja kiva syödä näinkin.:) Parsakeittokin on hyvää, ja keitto maistuukin flunssaisena parhaiten.
Poistatosi kiva idea =)
VastaaPoistaNiin on.:)
PoistaKiva idea ja kauniitakin ovat. menee kokeiluun minullakin heti huomenissa.
VastaaPoistaTosi kiva idea. Parsa-aikaan usein vielä löytyy niitä voitaikinajämiä pakastimesta, niin hyvä saada nekin pois.:)
PoistaMinunkin olisi parsat saaneet olla vähän pidempiä tai sitten olisi vain pitänyt leikata taikinasuikaleita lyhyemmiksi. Olisi vielä hauskemman näköisiä, jos kierteiden välistä pilkistäisi aina vihreää.:)
VastaaPoista