sunnuntai 11. toukokuuta 2014
Halloumimunakas
Nälän yllättäessä munakas on aina hyvä vaihtoehto. Munakas valmistuu nopeasti ja se on hyvin muunneltavissa eri raaka-aineilla. Munakkaita paistan aika usein, koska niihin ei helposti kyllästy juuri sen muunneltavuuden vuoksi. Tähän munakkaaseen maustoin munakasmassan simppelisti vain suolalla ja mustapippurilla. Munakkaan päälle paistoin toisella pannulla paketillisen halloumijuustoa ja lisäksi ripottelin munakkaan pinnalle myös kirsikkatomaatteja tuomaan mukaan hieman keveyttäkin, ja väriäkin munakas kaipasi. Tuore timjami viimeisteli valmiin munakkaan. Ruokaisa munakas, joka täyttää vatsan.
Halloumimunakas
6 kananmunaa
3/4 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 pkt halloumijuustoa
kourallinen kirsikkatomaatteja
tuoretta timjamia
Paistamiseen:
voita
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita munien rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma ja lisää mausteet. Sulata pannulla voi ja kaada munakasmassa pannulle. Vähennä lämpöä ja paista munakasta keskilämmöllä. Siivuta halloumijuusto ja paista siivut toisella pannulla molemmin puolin, kunnes siivujen pinnat saa väriä. Puolita kirsikkatomaatit. Kun munakas alkaa olla liki hyytynyt, lisää päälle halloumisiivut sekä kirsikkatomaatit. Hyydytä munakas loppuun ja ota pannu sitten liedeltä. Ripottele munakkaan pinnalle lopuksi tuoretta timjamia.
Tunnisteet:
Aamiainen & brunssi,
Lisukkeet,
Ruoka,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
tämäkin näyttää niin herkulliselta...ei olla pitkään aikaan tehty halloumista mitään,vaikka siitä kovasti tykätään :)
VastaaPoistaKiitos. Munakkaat on hyviä.:) Halloumi on ihanaa, mutta aika harvakseltaan sitä tulee käytettyä.
PoistaAika moneen halloumikin sopii, ja munakkaassakin hyvä lisä. Munakkaita on kiva tehdä, kun nopeasti pitää saada syömistä. Ne maistuvat aina.:)
VastaaPoista