Pernod Ricard Finlandin OivaPari -reseptikilpailussa on vielä tämän kuun loppuun saakka menossa viimeinen reseptikilpailu kolmen kilpailun putkesta. Ensimmäisestähän myöhästyin, toiseen tein peuraleipiä makupariksi 1865 Single Vineyard -punaviinille, ja nyt oli vuorossa kehitellä resepti Gato Negro -viineille. Joko Gato Negro Cabernet Sauvignonille tai Gato Negro Semi Sweet White uutuusviinille.
Gato Negroista valkoviini oli enemmän makuuni, joten lähdin kehittelemään kilpailureseptiäni sille. Nokkoset ovat luonnossa nyt parhaimmillaan, koska versot ovat vielä pieniä ja nuoria. Halusin hyödyntää nokkosia reseptissäni ja tein niistä pestoa. Voitaikinasta saa kivoja, suolaisia pikkupurtavia erilaisilla päällysteillä, joten levitin taikinaneliöille nokkospestoa ja pintaan murustelin vielä fetajuustoa. Raikas valkoviini sopi hyvin suolaisten piiraiden kanssa juotavaksi.
Feta-nokkospestopiiraat
(10 kpl)
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
100 g fetajuustoa
Nokkospesto:
150 g nokkosen lehtiä
3/4 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
3/4 dl auringonkukkaöljyä
1 dl raastettua parmesaania
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
3/4 tl suolaa
Voiteluun:
kananmuna
Keitä nokkosen lehtiä kiehuvassa vedessä n. 3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Puserra ylimääräistä vettä pois. Mittaa peston ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Leikkaa sulatetut voitaikinalevyt neliöiksi. Paina neliöiden keskelle juomalasilla ympyrä. Levitä ympyröihin nokkospestoa ja murustele päälle fetajuustoa. Voitele piiraiden reunat kananmunalla ja paista piiraita uunissa 225 asteessa n. 12 - 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Yhteistyössä: Pernod Ricard Finland |
Näyttää herkulliselta ja nokkospesto kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaKiitos. Hyviä näistä tuli ja nokkospestoa voisi käyttää moneen muuhunkin.:)
PoistaOnpa raikkaan nököinen yhdistelmä! Olisinpa istunut kiireen keskellä hetken pöydässäsi :)
VastaaPoistaPari piirasta ja lasi viiniä, niin johan taas jaksaisi jatkaa.:)
PoistaOikein paljon onnea kilpailuun! Meillä ainakin piisaisi aineksia näihin, sillä nokkosta puskee vähän joka puolella tonttia :/
VastaaPoistaKiitos.:) Nokkosta löytyy kyllä todella helposti, joten sitä ei ole vaikea haalia raaka-aineeksi. Pihassa se on aika ikävä.
PoistaHieno tapa nokkosen käyttöön. Oikein ihanaa.
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaJuuri eilen nokkosia nyppiessäni ajattelin blogiasi ja mietin löytyisikö täältä jokin kiva ohje nokkosille. Ja löytyihän täältä :D Tämä täytyy pitää mielessä, kun uusia nokkoskasoja taas ilmaantuu. Onnea kisaan! :D
VastaaPoistaNokkosreseptejä ei taida vielä olla kuin tämä sekä nokkosletut. Täytyy koittaa kehitellä jotain lisääkin. Kiitos.:)
PoistaKiitos.:) Nokkosta voi paljon käyttää samaan tapaan kuin pinaattiakin. Letuista ainakin on helppo aloittaa. Hyvä ja terveellinen nokkonen on sopivissa määrin syötynä ja oikeanlaisesta paikasta kerättynä.:)
VastaaPoistaKyllä on kauniit kuvat ja feta nokkosen kanssa kuulostaa kyllä tosi hyvältä! :)
VastaaPoistaKiitos. Feta ja nokkonen sopii hyvin yhteen, niinkuin feta ja pinaattikin.:)
PoistaNokkosen ensiesiintyminen keittiössäni on vielä näkemättä ja kokematta, mutta tämän ohjeen myötä innostus pienelle keräilyretkelle lähtemiseen heräsi taas! :)
VastaaPoista