torstai 15. toukokuuta 2014

Feta-nokkospestopiiraat


Pernod Ricard Finlandin OivaPari -reseptikilpailussa on vielä tämän kuun loppuun saakka menossa viimeinen reseptikilpailu kolmen kilpailun putkesta. Ensimmäisestähän myöhästyin, toiseen tein peuraleipiä makupariksi 1865 Single Vineyard -punaviinille,  ja nyt oli vuorossa kehitellä resepti Gato Negro -viineille. Joko Gato Negro Cabernet Sauvignonille tai Gato Negro Semi Sweet White uutuusviinille.


Gato Negroista valkoviini oli enemmän makuuni, joten lähdin kehittelemään kilpailureseptiäni sille. Nokkoset ovat luonnossa nyt parhaimmillaan, koska versot ovat vielä pieniä ja nuoria. Halusin hyödyntää nokkosia reseptissäni ja tein niistä pestoa. Voitaikinasta saa kivoja, suolaisia pikkupurtavia erilaisilla päällysteillä, joten levitin taikinaneliöille nokkospestoa ja pintaan murustelin vielä fetajuustoa. Raikas valkoviini sopi hyvin suolaisten piiraiden kanssa juotavaksi.


Feta-nokkospestopiiraat
(10 kpl)

1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
100 g fetajuustoa

Nokkospesto:
150 g nokkosen lehtiä
3/4 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
3/4 dl auringonkukkaöljyä
1 dl raastettua parmesaania
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
3/4 tl suolaa

Voiteluun:
kananmuna

Keitä nokkosen lehtiä kiehuvassa vedessä n. 3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Puserra ylimääräistä vettä pois. Mittaa peston ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Leikkaa sulatetut voitaikinalevyt neliöiksi. Paina neliöiden keskelle juomalasilla ympyrä. Levitä ympyröihin nokkospestoa ja murustele päälle fetajuustoa. Voitele piiraiden reunat kananmunalla ja paista piiraita uunissa 225 asteessa n. 12 - 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Yhteistyössä: Pernod Ricard Finland

15 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta ja nokkospesto kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyviä näistä tuli ja nokkospestoa voisi käyttää moneen muuhunkin.:)

      Poista
  2. Onpa raikkaan nököinen yhdistelmä! Olisinpa istunut kiireen keskellä hetken pöydässäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari piirasta ja lasi viiniä, niin johan taas jaksaisi jatkaa.:)

      Poista
  3. Oikein paljon onnea kilpailuun! Meillä ainakin piisaisi aineksia näihin, sillä nokkosta puskee vähän joka puolella tonttia :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Nokkosta löytyy kyllä todella helposti, joten sitä ei ole vaikea haalia raaka-aineeksi. Pihassa se on aika ikävä.

      Poista
  4. Hieno tapa nokkosen käyttöön. Oikein ihanaa.

    VastaaPoista
  5. Juuri eilen nokkosia nyppiessäni ajattelin blogiasi ja mietin löytyisikö täältä jokin kiva ohje nokkosille. Ja löytyihän täältä :D Tämä täytyy pitää mielessä, kun uusia nokkoskasoja taas ilmaantuu. Onnea kisaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokkosreseptejä ei taida vielä olla kuin tämä sekä nokkosletut. Täytyy koittaa kehitellä jotain lisääkin. Kiitos.:)

      Poista
  6. Oi miten ihania ja suloisia!:) Harmi, että nokkonen on meikäläiselle aika tuntematon raaka-aine, pitäisi enemmän uskaltaa kokeilla. Ihme, ettei äitikään koskaan tehnyt mitään siitä, vaikka meillä oli joka paikka nokkosia täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Nokkosta voi paljon käyttää samaan tapaan kuin pinaattiakin. Letuista ainakin on helppo aloittaa. Hyvä ja terveellinen nokkonen on sopivissa määrin syötynä ja oikeanlaisesta paikasta kerättynä.:)

      Poista
  7. Kyllä on kauniit kuvat ja feta nokkosen kanssa kuulostaa kyllä tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Feta ja nokkonen sopii hyvin yhteen, niinkuin feta ja pinaattikin.:)

      Poista
  8. Nokkosen ensiesiintyminen keittiössäni on vielä näkemättä ja kokematta, mutta tämän ohjeen myötä innostus pienelle keräilyretkelle lähtemiseen heräsi taas! :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-