maanantai 21. huhtikuuta 2014
Kermainen kahvikastike lampaalle
Lampaan paistille ostimme kaupasta lisukkeeksi minttuhyytelöä, mutta puoliso ei vain oikein pitänyt makean hyytelön ja lihan yhdistelmästä. Tein sitten nopean kermapohjaisen kastikkeen kahvilla maustaen. Kahvihan on myös lampaan kanssa aika perinteinen yhdistelmä. Kastikkeessa oli pehmeä kahvin maku, koska en halunnut sitä liian läpitunkevaksi. Palvatun lampaan ja kahvikastikkeen maut kelpasivat jo puolisonkin makunystyröille. Pitkäperjantain aterialla syötiin lisäksi muun muassa perunamuusia, voissa paistettua palsternakkaa sekä fetasalaattia. Ruokaa oli sen verran reilusti, että siitä riitti lauantaillekin. Kokkailemaan jouduin uudelleen vasta eilen, ja kevään ensimmäisenä t-paitakelinähän laitettiin tietenkin grilli kuumaksi.
Kermainen kahvikastike lampaalle
2 dl kuohukermaa
1 dl vahvaa kahvijuomaa
1/2 - 1 lihaliemikuutio
1 tl Dijon -hunajasinappia
mustapippuria myllystä
1 - 2 rkl vaaleaa kastikesuurustetta
Mittaa kattilaan kuohukerma ja kahvi. Kiehauta ja mausta lihaliemikuutiolla, hunajasinapilla sekä mustapippurilla. Suurusta kastike halutun vahvuiseksi. Tarjoa kastiketta lampaan lihan kanssa.
Tunnisteet:
Kastikkeet,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanan kuulloinen kastike, ja herkullisen näköinen annos kaiken kaikkiaan. :)
VastaaPoistaKiitos. Lempeä kastike, koska tuo karitsalampaan lihakaan ei ollut kovin voimakkaan makuista.:)
Poistakahvikastike:
VastaaPoista1-2 dl paistoslientä + lihafondia
sipuli
0,5 dl vahvaa kahvia
1,5 dl punaviiniä
1,5 dl kermaa
1-2 tl mustaviinimarjahyytelöä
tummaa maissisuurusta
mausteita makusi mukaan
( 1-2 rkl konjakkia )
Huuhtele pannun liemi kastikkeeseen. Lisää fondia. Pilko sipuli liemeen. Lisää kahvi, viini,hyytelö ja mausteet. Keitä kokoon, puolet alkuperäisetä määrästä. Siivilöi. Lisää kerma. Kuumenna ja suurusta. Tarkista maku. Lisää konjakkia.
Tässä on minun kastikkeeni lampaalle, tosi maistuva.
Kuulostaa tosi hyvältä. Reilusti makuja. Tätä pitää kokeilla joskus voimakkaammalle lampaanpaistille.:)
Poistaihana ateria =P muistaisin,että olen joskus kokeillut jonkinlaista kahvikastiketta...hmmm,no niin tai näin ;)
VastaaPoistaKiitos, oli hyvää ruokaa.:) Ei sitä enää millään pysty kaikkea kunnolla muistamaan, kun paljon kaikenlaista tulee kokeiltua. Blogista tietenkin pystyy aina osan tarkistamaan.:)
PoistaAinakin lampaan lihalle kahvikastike sopii tosi hyvin. Tämä oli tällainen vähän miedompi versio, ettei puoliso pelästyisi kastikkeenkin makua. Itse olen joskus syönyt voimakkaampiakin. Hyvää oli kyllä tämä kastike, kermaista ja kahvi maistui kivan pehmeästi.:) Tosi makeaa oli minttuhyytelö, jota ostettiin. Taitaa mennä johonkin jälkiruokaan, kun ei lihan lisukkeena välitetty. Kiitos, ihan maittava ateria oli.:)
VastaaPoistaKahvikastike on kyllä niin hyvää, tänäkin pääsiäisenä teen sitä lampaalle :) Ite laitan tupla espresson, purkin kermaa, 1 liemikuution, suolaa, pippuria ja suurustetta :) Niin simppeliä ja hyvää :)
VastaaPoista