maanantai 21. huhtikuuta 2014
Lime-valkosuklaapannacotta mangososeella & paahdetulla valkosuklaalla
Pitihän pääsiäisaterialle joku jälkiruokakin tehdä, ja pannacotta on aina hyvä valinta. Hyydytysaikaa lukuun ottamatta se valmistuu nopeasti ja on herkullista. Tällä kertaa tein pehmeän valkosuklaisen pannacotan, jota piristin hieman limellä. Pääsiäiseen sopivaa keltaista väriä sain annokseen mangososeesta. Koska koko valkosuklaalevy ei mennyt pannacotan joukkoon, leikkasin loput suklaasta rouheeksi, ripottelin annosten päälle ja paahdoin rouheen nopeasti pienellä kaasupolttimella. Paahtaminen antaa valkosuklaalle kinuskimaisen maun.
Lime-valkosuklaapannacotta mangososeella & paahdetulla valkosuklaalla
(4 annosta)
Mangosose:
1 prk säilykemangoa
Pannacotta:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
100 g valkosuklaata
1 limen raastettu kuori
2 - 3 rkl ruokosokeria
2 rkl limestä puristettua mehua
3 liivatelehteä
Päälle:
30 g valkosuklaata
Koristeeksi:
limen viipaleita
Valuta säilykemangoista liemi pois. Soseuta mangot sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja jaa sose tarjoiluastioiden pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma ja maito. Raasta joukkoon limen kuori. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Sulata sitten joukkoon paloiteltu valkosuklaa sekä ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet. Lisää seokseen ruokosokeri ja limen mehu. Jaa pannacottaseos tarjoiluastioihin mangososeen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Rouhi valkosuklaa ja jaa rouhe valmiiden pannacottien päälle. Paahda suklaarouhe varovasti kaasupolttimella. Koristele annokset limeviipaleilla.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
miten nätti annos ja pannacotta on aina niin herkullista :)
VastaaPoistaKiitos, Vilijaana. Pannacotta on ihanaa.:)
PoistaMinäkin kattelin valkosuklaisia pannacotta ohjeita miettiessäni pääsiäisen ajan tarjottavia, vaan päädyin sitten ihan muihin... ihanat annokset olet kyllä tehnyt. Paahdettua valkosuklaata pitäs jossain kokeilla, kun sitä nyt niin paljon hehkutetaan monissa eri lähteissä.
VastaaPoistaPannacottasta oli jo aikaa, joten oli korkea aika tehdä taas sitäkin jälkiruoaksi. Valkosuklainen pannacotta on hyvää. Kiitos. Pitää joskus koittaa paahtaa valkosuklaata oikein uunissa. Toholla ei pystynyt paahtamaan kuin ihan kevyesti ja nopeasti. Muuten kärvähtää.;)
PoistaApua, kuinka ihana jälkiruoka! Limen, valkosuklaan ja mangon yhdistelmän on oltava kerrassaan taivaallinen.
VastaaPoistaKiitos, oli tämä hyvää. Lempiaineksia yhdessä.:)
PoistaAivan ihanat annokset, huokaus <3 Silmänruokaa ja jälkiruokaa samassa.
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaKiitos. Nämä kirppislöytölasit olivat ihan omiaan tällaisille jälkiruoille. Jälkiruokia varten ne lähinnä ostinkin.;) Halusin jälkiruokiin jotain keltaista, joten mango pääsi pohjalle.:)
VastaaPoistamy company replica gucci bags see page replica ysl Full Article bags replica ysl
VastaaPoistas0p84f2t81 t0b35n4a58 d6n02c2i90 j4b04p7x79 l4s35k4z07 e6n73f6e82
VastaaPoistas8a79h0v00 g4f80u9g21 e2n19k2c56 y2g85h6e22 d0y96h8v85 d1s85w3c30
VastaaPoista