keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Punasipulihilloke


Punasipulihilloke on ihana lisuke monille ruoille, ja aina silloin tällöin sitä tulee keiteltyä purkki tai pari. Eilen tein hilloketta purkillisen, jotta saisin viime kesän punasipulisatoa vähän hupenemaan. Hillokkeen maustoin balsamiviinietikalla, rosmariinilla sekä mustapippurilla. Hilloke säilyy hyvin jääkaapissa useamman viikon, ellei tule syödyksi jo sitä ennen. Kannattaa kokeilla punasipulihilloketta ainakin liharuokien kanssa sekä hampurilaisten täytteenä.

Punasipulihilloke

350 g punasipulia
1 iso valkosipulin kynsi
1 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 rkl kuivattua rosmariinia
mustapippuria myllystä
4 - 5 rkl balsamiviinietikkaa
3/4 dl hillosokeria

Kuori punasipulit, halkaise ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Laita kattilaan punasipulit, valkosipuli ja vesi. Kiehauta ja hauduta välillä sekoittaen n. 10 - 15 minuuttia. Lisää joukkoon muut aineet, ja keitä n. 20 minuuttia. Purkita hilloke puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä viileässä.

18 kommenttia:

  1. Voi ihanuus! En muista koska olisin viimeksi punasipulihilloketta tehnyt. On kyllä todella hyvää! Voisinkin seuraavaksi kokeilla tätä sun ohjetta, tosin rosmariinin joudun vaihtamaan johonkin muuhun. Se ei oikein mulle kolahda, joskin sitäkin voisi opetella syömään. Mitä yrttiä suosittelisit rosmariinin korvikkeeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää on sipulista tehty hilloke. Erilaisin aineksin sitä on tullut tehtyä, mutta balsamiviinietikka on joukossa aina ehdoton.:) Rosmariinin tilalla voisit kokeilla vaikka timjamia. Timjami sopii loistavasti sipuliruokiin.:)

      Poista
  2. Punasipulihilloke onkin tosi hyvää;en ole itse tehnyt mutta täällä siihen törmää aika useinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on alkanut näkymään myös valmista punasipulihilloketta, mutta äkkiähän tuota tekee itsekin. Tosi hyvää on ja sopii monen ruoan kanssa.:)

      Poista
  3. Tuota timjamivaihtoehtoa kokeilen mielelläni, rosmariini maistuu minusta ihan havuille ja en tykkää siitä. K-kaupassa oli myynnissä pikkusipulimixiä, en ole sellaista pakkausta aikaisemmin huomannut. Harmi vain, kun alkoivat olla jo vähän itämään päin. Mutta näin se kevät tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa karsastaa rosmariinin makua, mutta itse pidän juuri siitä hieman metsäisestä aromista. Mutta timjami on ihan yhtä hyvä vaihtoehto tähän hillokkeeseen, ellei jopa parempi. Onhan se sipulin ja timjamin liitto lähes täydellinen.:) Helposti alkaa jo sipulit ja valkosipulit itämään. Nopeasti pitäisi tuota omaakin satoa vain käyttää nyt pois.

      Poista
  4. Tämä on kyllä ihana lisuke! Tiesin heti kuvan nähdessäni, että tätä tulen kyllä kokeilemaan ennenpitkää.:) Tykkään molemmista yrteistä, timjamista ja rosmariinista. Tosin rosmariinia käytän maltillisesti, en tykkää sen mausta enää jos sitä tulee ruokaan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä, aina välillä pitää punasipulihilloketta tehdä, ja sopii niin moneen. Kannattaa kokeilla.:) Vähän kaikkien yrttien kanssa on sama juttu, ettei parane liikaa laittaa. Muutenhan ei sitten ruoassa maistu mikään muu kuin se käytetty yrtti.:)

      Poista
  5. Tätä täytyykin kokeilla. Kuinkahan pitkään mun on pitänyt tehdä punasipulihilloketta mutta en ole saanut aikaiseksi etsiä ohjetta :) Ehkä ensi viikolla joku päivä voiskin olla hampurilaispäivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan vaan. Punasipulihilloke on tosi hyvää. Hampurilaispäivälle sopiva lisuke.:)

      Poista
  6. Ihanalta kuulostaa ja rosmariinin ystävänä, tässä on kaikki lempi aineet ja mausteet :) Kokeiluun menee!

    VastaaPoista
  7. Hyvää tuli nam :P ensimmäistä kertaa valmista tätä , Tinjamia myös käytin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa!:) Punasipulihilloke on tosi hyvää ja timjami on mielestäni paras yrttipari sipulille.:)

      Poista
    2. Ensimmäisen purkin sisältö hupeni silmssä.pohja pian näkyy. Oli todella hyvää uunimakakaran ja uunikalan kanssa ja lihapadan lisukkeena. Tästä nyt tuli meidän perheen suosikki :) . Kiitos. lapsetkin tykkäsivät

      Poista
    3. Tosi ihana kuulla!:) Täytyy itsekin taas tehdä, kunhan saadaan sipulisato nostettua ylös maasta.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-