maanantai 24. helmikuuta 2014

Pekonimuffinit


Tänään on ollut tosi väsynyt ja tokkurainen olo, kun viime yönä unet jäivät katkonaisiksi yhden projektin vuoksi. Aina välillä piti kesken unien nousta ylös huolehtimaan projektin toiminnasta. Niinpä tämä päivä on mennyt lähinnä velttoillessa, mutta sainpa sentään iltapäivällä leivottua suolaisia muffineja päivää piristämään.


Aloittaessani taas lihansyönnin, olen ihastunut pekoniin niin, että puolisokin on pekonin himoni huomannut, ja tässä yksi päivä toi kaupasta viisi pakettia pekonia. Jotain tuollaiselle pekonimäärälle piti alkaa heti tekemään, joten paistoin yhden paketillisen pekonia pieneksi silputtuna muffinien joukkoon. Lisäksi tietenkin sipulia ja valkosipulia sekä paprikaa. Lämpiminä muffinit eivät kaivanneet edes mitään levitettä päälleen. Uunituoreina pekonimuffinit ovatkin parhaimmillaan.


Pekonimuffinit
(n. 10 kpl)

75 g voita
2 dl kermamaitoa
2 kananmunaa
140 g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 punainen paprika
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua persiljaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
juustoraastetta

Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Halkaise paprika, ja poista siemenet. Leikkaa paprikan puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Ruskista silputtu pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja paprika, ja jatka paistamista vielä hetken aikaa. Sulata voi. Sekoita jäähtyneen voisulan joukkoon kermamaito ja kananmunat. Lisää joukkoon pekoni-sipuliseos, ja mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Sekoita nopeasti joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele muffinien pinnalle hieman juustoraastetta ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Oli teillä kyllä projekti;D Tuli vesi kielelle kun näin kuvan siitä valmiista lohesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla aloitetaan projekti hyvin aikaisin aamulla, eikä vasta illalla, että saa yön nukkua. Ei sitä vanha ihminen jaksa enää yöt läpeensä riekkua.;) Pakkohan se vain oli eilen heti kokeilla, kun härveli saatiin valmiiksi. Onneksi tuli kelvollinen lopputulos, niin ei mennyt valvominen hukkaan.:)

      Poista
  2. Oi nam! Itsellänikin on ollut jo pidempään suunnitteilla pekoni- tai meetvurstimuffinien teko, mutta jostain syystä ne(kin) jääneet tekemättä. Nämä näyttävät aivan ihanilta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian paljon kaikenlaista tehtävää. Aina pakkaa jotain jäämään tekemättä.;) Minulle nämä muffinit tuli mieleen vähän ex tempore ja ryhdyin sitten melkein heti toimeen, koska muuten olisi voinut taas unohtua. Hyviä tuli. Suolaiset muffinit on yhtä kivoja kuin makeatkin.:)

      Poista
  3. Suolaisia muffinsseja tulee tehtyä aivan liian harvoin! Tällaisia voisi tehdä jonain viikonloppuaamuna brunssille. Herkulliset ainekset.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-