keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Suklaa-chiavanukas


Jääköhän superfoodeihin koukkuun? Ainakin minusta alkaa vaikuttamaan siltä, että olen pahasti koukuttumassa niihin. Varsinkin kaakaonibsit, chia-siemenet ja kuivatut marjat ovat niin mieleeni, että niistä haluaisi vain koko ajan tehdä jotain ja syödä. Tähän vanukkaaseen hain reseptin sieltä, missä tiedän olevan paljon kokemusta superfoodien käytöstä ja chia-siemeniä on ollut monessa reseptissä mukana. Eli tietenkin Katarinan Hovkonditorn -blogista. Vanukkaan päälle nakkelin vielä pureskeltavaksi kaakaonibsejä ja kuivattuja goji-, inka- ja mulperimarjoja, eikä voi kuin todeta, että kyllä terveellinenkin voi olla hurjan hyvää!


Suklaa-chiavanukas

2 dl manteli- tai soijamaitoa
2,5 rkl chia-siemeniä
2 rkl kaakaojauhetta
vaniljauutetta

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja sekoita, kunnes on tasaista. Anna hyytyä jääkaapissa välillä sekoittaen, kunnes vanukas on sopivan paksua tai yön yli.

6 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin testata, juuri tilasin lisää chian siemeniä.
    Huomaan jääneeni koukkuun superfoodeihin! Meillä jopa koira on saanut osansa tästä innostuksesta. Aamuruoan joukkoon sekoitan aina vähän viherjauhetta mukaan. Ja kyllä on pappa pirteä ja sisuskalut terveet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa vaan, tykkäsin.:) Onneksi minulla on siemeniä nyt iso pussi, mutta luulen, että pakko on lisää hankkia. Superfoodit koukuttaa ihan oikeasti.:) Minäkin aloitan aamuni lasillisella vettä, mihin sekoitan vehnänorasjauhetta. Varmasti tekee koirallekin hyvää. Meillä vain ei nyt saa koiralle antaa mitään ylimääräistä. Pitää toivoa, ettei nivelrikko ala uudestaan oireilemaan, kun sen sai hyvin pidettyä kurissa ravinnelisillä.

      Poista
  2. Näyttää todella herkulliselta! Voisin syödä tätä päivittäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle reseptistä. Tämä on tosi hyvää.:) Samaa voin sanoa, päivittäin maistuisi. Superfoodit ovat tainneet tulla meille jäädäkseen.:)

      Poista
  3. Itse olen nyt muutaman päivän aikana tutustunut tähän chia siemeniin ja muihin raakaherkkuihin/superfoodiin ihan vaan uuden perheenjäsenen takia, söin useamman viikon pelkää herkkuja ja imetyksen myötä se herkuttelu on vaan kasvanut. Sitä myöten vauvan maha on mennyt sekasin. Nyt kun näitä raakaauklaita olen kahvin kanssa nauttinut (pari palaa) katoaa nopeasti myös naminälkä. Seuraan muuten sinua ahkerasti myös instassa. Ihania juttuja teet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chian siemenistä saa ihania vanukkaita, ja paljon on herkullisia superfoodeja ym.:) Harmillista, jos omat syömiset vaikuttavat paljon vauvan vatsaan. Toivottavasti nämä uudet tuttavuudet helpottavat vaivaa. Tiedän, miten tuo imetys saa herkuttelemaan ja syömään enemmän. Usein sen jälkeen on itsellä kova nälkä.;) Kiva, että seuraat ja tykkäät!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-