Satoisan Muskoka-vadelmapenkkimme vuoksi pakastin on tällä hetkellä aika täynnä vadelmia, vaikka osan marjoista olen lahjoittanut poiskin. Vadelma oli sen vuoksi seuraava kokelas chiavanukkaaseeni. Eilen illalla tein vanukassekoituksen valmiiksi jääkaappiin, ja tänään aamulenkin jälkeen valmis välipala oli odottamassa. Pakastettuina vadelmat ovat aika kirpakoita, joten soseutin mukaan myös yhden banaanin. Vanukas kaipasi silti vielä hieman makeutusta, joten lisäsin joukkoon sekä hunajaa että kookossokeria. Ihanan värinen vanukas oli raikasta ja siinä oli mukavasti purtavaa siementen muodossa. Eiköhän vadelmatkin ala pakastimesta antautumaan...
Vadelma-chiavanukas
2 dl kohmeisia pakastevadelmia
1 banaani
1/2 dl chia-siemeniä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl kookossokeria
Päälle:
vadelmia
kuivattuja marjoja
kaakaonibsejä
Pitkä penkki Muskoka-vadelmaa antaa satoa niin, että sitä riittää hyvin seuraavaan satoon asti. Lisäksi toisesta, hieman lyhyemmästä penkistä, saadaan keltavadelmaa. |
Oi omat vatut,mikä aarre:-) Chiaa käytän useikin,aamiaisena ja mun suosikk:ni on chiaa omenalla ja kanelilla:-)
VastaaPoistaOn se aika mukavaa, kun itse kasvattaen saa vadelmia yllin kyllin:). Reilusti saa syödä jo heti tuoreena, ja silti pakastimeen riittää vaikka kuinka paljon. Meidän vadelmat on kyllä olleet niin satoisia, ettei itse enää pysty kaikkia marjoja käyttämään, mutta ainahan ne ylimääräiset jollekin kelpaavat.:) Omena ja kaneli kuulostaa sopivalta tähän vuodenaikaan. Kokeilen.:)
PoistaIhanan näköistä vanukasta! Syvän vaaleanpunainen ruoka on vaan niin kaunista :-) Ja uskon, että makukin on ihan kohdillaan!
VastaaPoistaKiitos. Tästä tuli kyllä tosi kauniin punaista. Ja makukin oli ihana. Raikasta ja pehmeän kirpeää.:)
PoistaKiitos. Ihanan väristä tuli ja hyvää.:) Joitain saattaa häiritä tuo siementen paljous koostumuksessa, mutta minä tykkään pureksia niitä. Myös toinen vanukas on ihanaa.:)
VastaaPoista