maanantai 25. marraskuuta 2013

Super banaani-kahvismoothie


Aamupäivällä tein itselleni välipalaksi smoothien superfoodeista. Superfoodien kanssa nakkasin tehosekoittimeen pakastetun banaanin antamaan makeuden lisäksi hyvää koostumusta, kahvia antamaan makua ja pirteyttä sekä soijamaitoa saadakseni smoothiesta juotavan. Todella raikas ja ihanan makuinen smoothie. Tämä maistuisi hyvin myös kesäaikaan, vaikka kahvin sijaan, jos kuuma juoma ei helteillä innosta. Kaakaonibsit ovat pelkästään syötynä aika väkevän makuisia. Vaikka smoothien joukkoon nibsejä jäi kivasti pureskeltavaksi, niin enää ne eivät ollenkaan tuntuneet karvailta, vaan smoothien kanssa maku oli hyvän kaakaoinen. Tätä olisi mielellään juonut vielä toisenkin lasillisen.

Super banaani-kahvismoothie

1 pakastettu ja paloiteltu banaani
1 dl kylmää kahvijuomaa
1 dl kylmää soijamaitoa
1 rkl kaakaonibsejä
1 rkl lucumajauhetta
1 rkl kookossokeria
1/4 tl vehnänorasjauhetta

Pinnalle:
ripaus kookossokeria
muutama kaakaonibsi

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi ja kuohkeaksi juomaksi. Kaada juoma lasiin ja ripottele pinnalle kookossokeria ja kaakaonibsejä. Nauti heti.

Superfoodit saatu CocoVilta reseptikilpailun palkintona.


Kuvatessani smoothieta ulkona kuistilla, talon yli lensi joutsenaura kohti etelän lämpöä. Kamera piti äkkiä suunnata niihinkin, vaikkei 50 mm objektiivi paras mahdollinen siihen tarkoitukseen ollutkaan. Kun ei ole mahdollisuutta lähteä talveksi etelään, haetaan voimia sitten vaikka superfoodeista...

14 kommenttia:

  1. Herkulta kuulostava smoothie! Hei nuo linnut varmaan lentävät tänne;Israelin Hula-laakso on muuttolintujen tärkein levähdyspaikka ennen Afrikkaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli tosi hyvän makuinen yhdistelmä. Tulee tehtyä vielä monet kerrat.:) Varmasti ovat tulossa sinne päin talvea karkuun. Meilläkin on täällä ihan lähellä noita levähdyspaikkoja ennen kuin aina jatkavat matkaa syksyisin etelää kohti tai keväällä pohjoisemmaksi. On kiva aina käydä katsomassa, kun muuttolintuja on valtavat määrät.:) Heti tämän postauksen jälkeen samaa reittiä lensi toinen aura.:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ja oli. Nyt tekisi mieli tehdä koko ajan vain tällaisia smoothieita.:)

      Poista
  3. Herkullisen kuuloiset ainekset, tää on kyllä varmasti tosi hyvää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana oli smoothie. Tähän ainakin saa superfoodeja nyt kulumaan.:)

      Poista
  4. Kyllä tällä luulisi päivä lähtevän käyntiin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti lähtee. Oli ihanan raikasta ja täynnä hyviä aineksia.:)

      Poista
  5. kahvijuoma maistuisi minulle(kahvikissa;) vaikka en tiedäkkään mitä on nibsit tai lucuma? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tulee keitettyä pikkaisen liikaa kahvia, mutta ei se haittaa, kun loppu menee hyvin smoothieissa.:) Nibsit on kuorittuja ja rouhittuja kaakaopapuja, lucuma puolestaan perulainen hedelmä.;)

      Poista
  6. Smoothieista on vähän hankala saada nätin näköisiä, mutta tässä on kyllä smoothie joka on sekä herkullisen kuulloinen, että kaunis katsella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothiet on yksi hankalista kuvattavista, ja tämäkin vielä tällainen ruskean sävyinen. Mutta nätti liina lasin alle ja pinnalle vähän koristusta, niin auttaa jo paljon asiaa.;) Tosi hyvän makuinen tämä smoothie on. Tullut tehtyä jo uudelleenkin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-