perjantai 8. marraskuuta 2013

Paprikareunaiset jauhelihapihvit


Tällä kertaa olisi tarjolla maistuva arkiruokaresepti jauhelihapihvien muodossa. Näiden pihvien jujuna on se, että ne paistetaan paprikarenkaiden sisällä. Paprikarenkaiden sisälle pihvi on helppo muotoilla ja paprikasta pihvi saa maun lisäksi väriä ja näköä. Eri värisiä paprikoita käyttämällä lautaselle saisikin pihveistä jo aikamoista väri-ilottelua, mutta minulla oli nyt tällä kertaa käytössä vain punaisia paprikoita. Paprikarenkaiden sisällä voi kätevästi paistaa myös muita pihvejä. Esimerkiksi erilaiset kasvispihvit pysyvät reunuksen kanssa paremmin koossakin. Myös kananmunista tulee hienoja, kun ne paistaa pannulla paprikarenkaan sisällä. Jauhelihapihveihin tein aika perustaikinan. Hävikkiviikon teemalla mentiin, ja korppujauhojen sijaan käytin taikinaan kuivahtamaan päässeet leipäsiivut. Pihvien seuraksi sain suppilovahverokastikkeen, kun täältäkin vihdoin suppilovahveroita löytyi litran verran. Tämän vuoden sienisato jäi niin huonoksi, etten muista yhtä huonoa vuotta olleen koskaan. Alkusyksyn jälkeen sieniä ei ole löytynyt yhtään kuivuuden vuoksi. Nyt vettä on taas saatu koko kesän edestä ja viime päivinä on ollut niin lämmintä, että ilmeisesti suppilovahverot olivat menneet hieman sekaisin, kun olivat nyt innostuneet kasvamaan. Olin löydöstäni todella iloinen, vaikka onhan meillä vanhaa varastoa vaikka kuinka, mutta koko syksyn olen kaivannut sienestämistä, ja sitä, että saisi välillä tehdä ruokaa myös tuoreista sienistä.

Paprikareunaiset jauhelihapihvit

n. 600 g jauhelihaa
3 siivua vaaleaa leipää
n. 1 1/2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 sipuli
suolaa
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
3 - 4 paprikaa

Paistamiseen:
rasvaa

Laita leipäsiivut ruokakermaan likoamaan, kunnes ne pehmenevät. Kuori ja hienonna sipuli, ja kuullota silppu pannulla pehmeäksi. Sekoita pehmenneen leipä-kermaseoksen joukkoon mausteet. Lisää jauheliha, kananmuna sekä kuullotettu sipuli. Sekoita taikina tasaiseksi. Jos et ole varma mausteiden määrästä, paista pieni nokare taikinaa maistiaisiksi. Poista paprikoista päädyt ja siemenet. Leikkaa paprikat noin sentin levyisiksi renkaiksi. Lado renkaat esim. leikkuulaudan päälle ja jaa taikina renkaille. Paina taikina tasaisesti renkaisiin ja mielellään hieman reunojen päällekin, niin pihvi pysyy paremmin reunuksen sisällä kypsyessään. Paista pihvit pannulla rasvassa. Käännä varovasti, kun paistopinta saa väriä.


Eilen tuli asiaa käydä kaupungissa, ja sopivasti siellä sattui olemaan myös Hävikkiviikon paikallistapahtuma. Tapahtumassa jaettiin mukaan esitteitä sekä kiva Arkiruuan tuunausopas. Opas on täynnä hyviä reseptejä, joita varmaan joskus tullaan näkemään täällä blogissakin, kunhan ehdin niitä vain kokeilemaan.

18 kommenttia:

  1. Hauska idea paistaa pihvit paprikareunuksella. Mulla tuli heti mieleen, että jollain lastenkutsuilla näistä sais hauskat liikennevalot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin saa hyvin tavallisiinkin pihveihin jotain extraa.:) Hyvin noiden eri väristen paprikoiden kanssa ideaa voi kehitellä pidemmällekin.;)

      Poista
  2. Vau, tuo onkin kätevä ja kauniskin paistaa pihvit näin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivasti paistuu pihvit näin, vaikka hieman tuo jauheliha kutistuu paistuessaan ja paprikarinkula meinaa käydä vähän liian väljäksi. Paprikarenkaisiin on kuitenkin näppärä muotoilla pihvit.:)

      Poista
  3. Tosi kiva idea! Harmi etten ostanut paprikaa.. No, ensi viikolla sitten! Sillä tämä resepti menee kyllä kokeiluun piakkoin.:) Nyt tuntuu arki-iltaisin ruoanlaitto aivan puulta! Tämä tympeä sää ja pimeys vaikuttaa mielialaan väsyttävästi. Tuntuu, etten keksi mitään uusia ruokia ja mitään haastavaa ei viikolla jaksa edes tehdä. Tuhannet kiitokset ideasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värittömät pihvit saa kivasti väriä, ja tulee samalla vähän vihanneksiakin mukaan.;) Hyvät, mehukkaat pihvit tuli. Leipä on melkeinpä parempaa taikinan joukossa kuin korppujauhot.:) Välillä tuo ruoanlaitto kyllä tympii, eikä viitsisi oikein kummoistakaan alkaa tekemään. Ilmat ovat todella väsyttävät, ja kun pimeäkin tulee niin aikaisin.

      Poista
  4. Hauska idea, nappaan mukaani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa vain. Lautaselle on kiva aina saada vähän väriä.:)

      Poista
  5. Todella fiksu ja samalla kaunis idea noi paprikareunukset. Kokeilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ihan näppärää tehdä erilaisia pihvejä. Kokeile vaan.:)

      Poista
  6. Komppaan muita todeten, että ihana idea. Miniversioita vois tekä suippopaprikasta. Broielriversiona taidan tehä ekana...kananpojan jauheliha odottaa käyttöä pakastimessa. Munia olen joskus paistanut näin ja ne olivat kivoja mans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hyvä idea tuo miniversio suippopaprikasta. Niin saisi tehtyä vaikka jotain kivaa "sormipurtavaa".:) Käteviä syötäviä reunuksia mm. paprikasta saa.:)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Jauhelihapihvistäkin tulee helposti paljon houkuttelevamman näköinen paprikan kanssa.:)

      Poista
  8. Hauska idea ja juuri sitä väriä jota nyt tarvitaankin :) hyvä Katja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriä kaivataan, kun ulkonakin on nyt ollut niin harmaata ja ankeaa. Värikäs ruoka on aina paljon houkuttelevampaa.:)

      Poista
  9. hauska idea...todellakin silmänruokaa kaivataan,itse sitä ei vaan aina hoksaa ja osaa ideoida ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprikalla saa pihviin näköä ja onhan se paprika hyvääkin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-