perjantai 1. marraskuuta 2013

Irish Coffee -vanukas & kirja-arvonnan voittaja


Olin jo päiväkausia suunnitellut tekeväni kahvikiisseliä, mutta päädyin valmistusvaiheessa ottamaan kahvin lisäksi mukaan myös viskin, joten lopulta jälkiruoasta muodostui Irish coffeen makuinen vanukas. Irish coffeehan on perinteisesti viskillä, sokerilla ja kermalla maustettu irlantilainen kahvijuoma, mutta samat maut taipuvat hyvin myös jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Niin myös tästä vanukkaasta tuli todella hyvää, vaikkei sitä ehkä sen vaatimattomasta ulkomuodosta osaakkaan heti päätellä. Tietysti vanukkaan päälle voisi vielä raastaa hieman suklaata, mutta takuuvarmasti ne tulevat syötyä ilmankin. Itse olisin voinut nuolla vielä viimeisetkin rippeet tarjoiluastian reunoilta, mutta tuo lasikupponen oli muodoltaan siihen liian hankala...

Irish Coffee -vanukas
(4 annosta)

3 keltuaista
2 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
1/2 dl viskiä
3 dl maitoa

Tarjoiluun:
kermavaahtoa

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan keltuaiset, vehnäjauhot ja sokeri. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon vähitellen nesteet. Kuumenna seosta koko ajan pohjia myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee ja pikkaisen pinta pulpahtaa. Nosta kattila liedeltä ja kaada seos tarjoiluastioihin. Nosta astiat jääkaappiin jäähtymään ja hyytymään. Pursota tai lusikoi annosten päälle kermavaahtoa tarjolle laitettaessa.


Perinteistä joulupöytään -keittokirjan arvontaan osallistumisaika päättyi eilen, ja tänään arvoin kirjan voittajan perinteisin menoin arpalipuilla. Osallistujia oli runsas määrä. Kiitos siitä! Valitettavasti tällä kertaa kuitenkin vain yksi saattoi voittaa, ja onni suosi kahdella arvalla osallistunutta Ailaa, joka jätti arvontaan kommentin: "Joulu on ihanaa aikaa hyvän ruoan ja suvun kanssa. Kahdella mukana." Sähköpostiosoitetta ei ollut mukana, joten otatko, Aila, pikimmiten yhteyttä ja laitat yhteystietosi sähköpostiosoitteeseeni: maistuisvarmaansullekin@gmail.com, niin saadaan kirja postiin.

Onnittelut Ailalle!
 

15 kommenttia:

  1. Ihastuttava jälkiruoka ja kauniisti tarjoiltu!
    Onnittelut voittajalle.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vanukas oli hyvää.:) Viskistä en muuten kauheasti välitä, mutta tällaisissa, ja varsinkin kahvin maun kanssa, se on hyvää. Myös Irish coffee maistuu, mutta pelkästään viski on ihan liian väkevää.;)

      Poista
  2. Oikein paljon onnea voittajalle!!! :)
    Pitääkin varmaan jostain tuo kirja myös itselle hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka hyllyssä keittokirjoja on jo paljon, niin ei tuota kirjaa oikein pysty vastustamaan. Hankkia se pitää itsellekin.:)

      Poista
  3. Aivan ihana asia, minulle voitto. Tuhannet kiitokset. Se oli ensimmäinen voittoni näissä blogiarvonnoissa. T. Aila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitähän se voittoputki saattaa nyt aueta.:) Toivottavasti kirja on mieleen.:)

      Poista
  4. Onnea voittajalle, kirja kuulostaa kyllä kivalta. :)
    Täällä tarjoillaan terästettyä kahvia, mun "luona" teetä, tosin ei vanukkaana. Tämä sinun ohjeesi kuulostaa ihanalta, täytyy muistaa ostaa pikkupullo viskiä ja tehdä tätä!
    Ja koitan muistaa tehdä tämän laakeaan kuppiin, ylettyy nuolemaan kupit puhtaaksi ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terästetyt kahvit, teet ja kaakaot maistuu talvella.:) Vanukkaaksikin oli Irish coffee kiva vääntää ja hyvää siitä tulikin. Minulla on pari lahjapulloa tuhottavana ruoanlaitossa, niin voi kaikenlaista kokeilla.;) Jälkiruoat pitäisi aina laittaa laakeisiin astioihin, että saa kaiken viimeiseen pisaraan.:D

      Poista
  5. Kuulostaa ihanalta, tämähän sopisi erinomaisesti isäinpäivä herkuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää tämä olikin ja varmasti myös miesten makuun.;)

      Poista
  6. Jee, lisää vanukkaita! Ja irish coffee on herkkua. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanukkaat on ihania. Ja kahvi ja viski oiva makupari.:)

      Poista
  7. Nam tää on varmaan ihanaa! :-)

    VastaaPoista
  8. Hyvä idea isänpäivän jälkkäriksi viskistä pitävälle miehelleni!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-