maanantai 28. lokakuuta 2013

40 v. täytekakku kakkukuvalla


Aviomieheni täytti viime viikolla pyöreitä vuosia. Työvuoroista johtuen syntymäpäivää päästiin juhlimaan vasta eilen. Syntymäpäiväsankarin halusin yllättää kakulla, jossa koreilisi päivänsankari itse, ja muutenkin halusin kokeilla ensimmäistä kertaa syötävää kakkukuvaa. Kakkukuvan tilasin Leipurin Putiikista. Pikkaisen pelkäsin, ehtiikö kuva viikonlopuksi, kun pähkäilin kakkukuvan käyttöä ihan viime tinkaan. Kuvatilauksen tein edellisviikonloppuna, mutta toimitus oli onneksi nopeaa, ja kuva tuli ihan parissa päivässä. Kuva on painettu ohuelle sokerimassalle, ja sen käyttö oli helppoa. Hetken aikaa kakun päällä oltuaan, kuva leikkaantui ihan helpolla, ja hyvän näköisenäkin pysyi tuntikausia. Kakkukuvasta jäi hyvät käyttökokemukset, joten näitä käyttää mielellään jatkossakin, kun haluaa hieman spesiaalimman kakun.


40 v. täytekakku kakkukuvalla

Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja

Pohja:
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
6 kananmunaa
3 dl sokeria

Kostutukseen:
1 1/2 - 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
Täytteeksi:
ananashilloa
1 prk vispikermaa
500 g maitorahkaa
maun mukaan tomusokeria
banaanin siivuja
säilykekirsikoita

Kakun päälle:
1 prk vispikermaa
maun mukaan tomusokeria

Koristeeksi:
kakkukuva omalla kuvalla
suklaalehtikoristeita

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasoa hieman alempana n. 35 - 40 min. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Makeuta seos tomusokerilla. Kokoa kakku kakkuvuokaan. Kostuta jokainen kakkulevy vuorollaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Aseta ensimmäinen kostutettu kakkulevy vuoan pohjalle. Levitä päälle ananashilloa, kerma-rahkaseosta sekä banaanin siivuja. Aseta toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ananashilloa, kerma-rahkaseosta sekä halkaistuja säilykekirsikoita. Aseta viimeinen kakkulevy vuokaan. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään. Poista kakku vuoasta tarjoilualustalle. Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja makeuta tomusokerilla. Levitä vaahto veitsellä kakun reunoille ja kakun päälle ohut tasainen kerros. Aseta kakkukuva kakun päälle ja koristele kakku lopuksi suklaalehdillä.

Syntymäpäiväsankari ei halua kasvojaan nettiin julkiseen levitykseen, joten käsittelin kuvista kasvot. Jokainen voi mielessään miettiä tilalle oman mielensä mukaisen adoniksen.;)

13 kommenttia:

  1. Kiva idis, en ole itse koskaan käyttänyt, mutta voisi tosiaan kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kauan kakkukuvaa miettinyt ja nyt tuli hyvä tilaisuus käyttää sitä. Kannattaa edes kerran kokeilla. Ainakin tuo sokermassalle tulostettu kuva on hyvä.:)

      Poista
  2. Paljon Onnea puolisollesi!!=) Hieno kakku ja kuva,minäkään en ole koskaan käyttänyt tuollaista kuvaa,mutta hieno se on(kerran piti ullanunelmassa käydä tilaamassa kuva kakkuun,mutta tottakai minun tuurilla kauppa oli kiinni sairastapauksen vuoksi,niinpä kuva jäi tilaamatta ja kaupassa käymättä,eikä uutta reissua ole tullut tehtyä) ;) ja tuo kakun täyte ananashilloineen kuullostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Vilijaana!:) Kakkukuvia on tullut monta vuotta katseltua toisten kakuissa. Nyt piti vihdoin itsekin sellaista kokeilla. Varmaan tulee joskus toistekin kakkukuvaa käytettyä. Ensi kerralla teen vain pienemmän kakun. Tällä neliskanttisella vuoalla tehty kakku ei tahdo mahtua meidän millekään asetille eikä jääkaappiin. Jos olisin pursottanut reunat, jääkaapin ovi olisi jo ottanut kakkuun kiinni.;) Ananashillo on ihanaa, ja sopii hyvin myös kakun täytteeksi.:)

      Poista
  3. Hyvää syntymäpäivää! Kakku miestä myöden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Päivänsankarista ei kovin montaa kuvaa löydy, kun emme kummatkaan viihdy kuvattavana. Pari vuotta sitten sentään pääsin yllättämään, kun mies Nuhvillaan ajoi pihaan.;)

      Poista
  4. Täältäkin suuren suuret onnittelut päivänsankarille! On mukava kuulla positiivisia kommentteja kakkukuvista. Uskaltaa tarvittaessa itsekin käyttää :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos!:) Pelkäsin, että kuva olisi hankala laittaa kakun päälle. Että se helposti taittuisi ja menisi palasiksi, mutta sehän olikin tosi helppo nakata kakun päälle. Kannattaa joskus kokeilla.:)

    VastaaPoista
  6. Kyllä sai syntymäpäiväsankari komean kakun hienolla kuvalla!:)
    Ananashillon ansiosta oli varmaankin todella raikas ja mehevä tuo täyte. Ainakin kuulostaa ihanalta. Tuota omaa kakkukuvaa täytyy minunkin joskus kokeilla, kun tulee sopiva tilaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkukuvan kanssa ei tarvinnut sen kummemmin miettiä koristeluja. Pääsi helpolla.;) Ananashillosta tuli tosi hyvää. Sitä melkein pitää tehdä lisää. Pieni tilkka vain jäi kakusta ylimääräistä. Kakkukuvaa kannattaa kokeilla. Varsinkin isommat merkkipäivät on hyviä tilaisuuksia. Ja tuo sokerimassainen kuva on hyvä. Vohvelikuvista ihmisillä tuntuu olevan vähän huonompia kokemuksia.

      Poista
  7. Paljon onnea vaan sankarille! Mahtavan kuvan olet onnistunut nappaamaan ukosta :) Omalla kuvalla varustetut kakut on hauskoja :)
    Olen käyttänyt jo useamman kerran noita kuvia ja tykkään paljon! Nuo sokeripaperille tulostetut on todella ohkasia eivätkä maistu miltään. Joskus tilasin sellaisen vohvelikuva, niin sen suutuntuma oli kauhea ja se pyöri ihmisillä suussa... Tuosta sokeripaperikuvasta saa vielä niin aidon näköisen kun heti sen laitettua, silittää käsillä keskeltä ulospäin niin ilma tulee alta pois ja kun kuva kastuu se muuttuu kiiltäväksi kuin valokuva :) Ja tosi nopeat on ollut toimitukset myös Ullan Unelmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset!:) Joskus pääsin sopivasti yllättämään ja kuvan nappaamaan. Melkein siitä asti olen miettinyt, että kuvaa voisi joskus vielä käyttää kakkuun. Omalla kuvalla saa tosiaan hauskoja kakkuja, jos on hyviä tilannekuvia.:) Varmasti tulee toistekin kakkukuvaa käytettyä. Ennen kuvan tilaamista lueskelin ihmisten kokemuksia kakkukuvista, ja niiden avulla suljin pois tuon vohvelikuvan. Ei kuulostanut kauhean houkuttelevalta. Sokerikuva taas oli tosi hyvä. Tosi helppo laittaa juuri noin kakun päälle ja kuva vain paranee hetken oltuaan ja hieman kastuttuaan. Vaikka seuraavana päivänä olikin jo ihan sulanut, niin kuva oli silti ihan selkeä.:)

      Poista
  8. Jos meinaa mennä kakkukuvan tilaus tiukille niin https://www.kakkupaperi.fi saa toimituksen vaikka samana päivänä, toivat meille 30min ennen juhlia suoraan kakun päälle kuvan :) Heillä on vanilijapaperia jonka voi länttästä vaikka kermavaahdon päälle.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-