sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Mätitahnasilakat uunissa


Taaskaan ei voitu kaupassa ohittaa silakoita ostamatta. Sen verran edullisia ovat tällä hetkellä ja silakkaruoat hyviä. Tarkoitus oli paistella pihvejä, mutta ruoanlaitto meni niin myöhäiseksi, etten viitsinyt enää alkaa silakoita pannulla paistelemaan, vaan tein helpot ja nopeat mätitahnatäytteiset pihvit uunissa kypsentämällä. Hyviä näinkin, ja terveellisempiä kuin pannulla voissa käristetyt.

Mätitahnasilakat uunissa

n. 600 g silakkafileitä
sitruunapippuria
mätitahnaa

Lado silakkafileet esim. leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille sitruunapippuria ja pursota puolelle fileistä mätitahnaraidat. Levitä mätitahna tasaisesti fileille ja nosta toiset fileet mätitahnaisten fileiden päälle. Laita pihvit uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 min.

10 kommenttia:

 1. mätitahnaa? JA silakkaa? voiko olla MITÄÄN parempaa :-)! aivan loistoidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat hyviä, niin tottakai myöskin yhdessä ovat hyviä.:)

   Poista
 2. Onpa sulla taas herkkua. Ja tosi terveellisen näköistä :) Täytyy pitää mielessä tuo uunikypsennys, jos joskus silakoiden valmistaminen menee vähän myöhäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalaruokia meillä syödään paljon ja usein, koska ne ovat molempien mieleen.:) Uunissa tulee terveellistä, vaikka olisihan nämä entistä parempia voissa paistettuna. Aina ei vain jaksa alkaa paistohommiin.;)

   Poista
 3. Ihanat silakat, jokohan ottaisin itseäni niskasta kiinni ja kokeilisin edes yhtä, ennenkuin sinulla on täällä kirjallinen silakkaohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silakat ovat niin monikäyttöisiä, että äkkiäkös niistä kirja syntyy.;) Nyt kannattaa silakoita valmistaa, kun niitä on hyvin ja edullisesti saatavilla.:)

   Poista
 4. On herkkuyhdistelmä....ei tartte kuvitella, kun olen rullina tehnyt vastaavista aineista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kokeilla joku kerta rullina ja vielä jonkinlainen soosi päälle.:)

   Poista
 5. Herkullista.:) Minä en olekaan vuosiin tehnyt niitä pannulla paistettavia silakkapihvejä, vaikka ovat varmasti silloin parhaita. Teen usein uunissa tällaisia pihvejä, laitan väliin sitruunapippuria, suolaa, tilliä ja juustoa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kalaruoat on hyviä.:) Välillä tulee pannullakin paisteltua pihvejä, mutta eilen ei vain millään enää jaksanut. Onneksi uunissakin tulee syömäkelpoisia.:) Hyvältä täytteeltä kuulostaa tuo sinunkin.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-