lauantai 28. syyskuuta 2013

Omena-currysilakat


Kiireet eivät vain tahdo hellittää, mutta vaihteeksi on sentään yksi reseptikin tänne laitettavaksi. Tai olisi tuossa viikolla ollut parikin ruokaa, joiden oli tarkoitus tänne päätyä. Toisen kanssa kävi niin, etteivät kuvat onnistuneet, ja jouduin kuvapuutteen vuoksi jättämään reseptin julkaisun jonnekin tulevaisuuteen. Toinen oli taas kvinoasalaatti, joka jääkaapissa odotteli, että ehtisin sen kuvaamaan. Kävi vain niin, että ennen minua joku muu ehti läikyttämään jääkaapissa ollutta puolukkatuoremehukannua niin, että kvinoasalaattini oli muuttunut mehun ansiosta possun punaiseksi. Eli sekin resepti sai suosiolla jäädä seuraavaan kertaan. Tänään ei sentään kukaan ehtinyt tärvelemään valmistamiani silakoita, joten tässä tulee nyt reseptiä niihin.

Omena-currysilakat

n. 600 g silakkafileitä
suolaa
jauhettua valkopippuria
silputtua ruohosipulia

Kastike:
3 dl ruokakermaa
2 omenaa
suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
n. 1 rkl currya
1 - 2 tl kurkumaa
1 rkl juoksevaa hunajaa

Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin esim. leikkuulaudalle. Ripottele pinnalle suolaa, valkopippuria ja ruohosipulisilppua. Kääri fileet rullalle ja asettele rullat uunivuokaan. Kuori ja raasta omenat. Sekoita raaste ruokakerman kanssa ja sekoita joukkoon muut aineet. Kaada kastike silakkafileiden päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. pitkästä aikaa joku kiva silakkaohje. Tätä on kyllä iha pakko kokeilla. Omena ja curry yhdistelmä toimii aina, varmasti myös silakoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan vaan, hyvä yhdistelmä on silakoillekin.:)

      Poista
  2. Joskus kauhean kauan aikaa sitten mulla oli suosikkiruokana Matin herkkusilakat eli tämmäset mitä sinäkin olet tehnyt ja vielä lisäksi suolakurkkukuutioita/karkeaa raastetta ja töräys sinappia sekaan..... olivat ihania. Nyt kun on heiman rauhallisempaa töiden suhteen, ehtii taas kokkailemaankin, jotan taidanpa joku kerta herkutella silakoilla...kuuluu meillä yksin kotona ruokia. Mies ei edes suostu maistelamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitan pitää mielessä seuraavaa kertaa varten suolakurkkukuutiot/-raasteen ja sinapin. Kuulostaa hyvältä lisältä. Silakoita alkaa välillä oikein tekemään mieli. Onneksi silakoistakin meillä tykkää molemmat. Se on aina harmi, jos menee maut vähän ristiin. Sellaisia ruokia harvoin viitsii tehdä.

      Poista
  3. Kylläpä kvinoasalaatin kanssa kävi ikävästi. Ja mitä tuohon valokuvaukseen tulee, niin ei meilläkään aina mene niin kuin Strömsössä. Juuri leipomani toffeepiirakka on sellainen, jonka kuvan sain vasta nyt blogiin ohjeineen. Osan kuvista olen ottanut arkistoista, vaikka nyt ne mielestäni näyttävätkin ihan kauheilta. Koen kuitenkin jotain oppineeni tämän viiden vuoden bloggaamisen aikana... Parhaimmat kuvat katosivat, joten kaikkien vanhojen ohjeiden blogiin saaminen vie aikaa.

    Ruoka näyttää hyvältä, ja kastike kuulostaa loistavalta! Silakkaruoat ovat meillä kaikkien suosiossa, joten eiköhän tätäkin tule kokeiltua, vaikka olenkin tomaattikastikkeen suuri ystävä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, meillä asuu varsinainen sottapytty, eikä edes itse ollut huomannut, että kaikki hyllyt jääkaapissa on puolukkamehussa.;) Onneksi salaatti sentään oli vielä syömäkelpoista, makuun mehu ei kummemmin vaikuttanut. Mutta se jääkaapin siivoaminen...

      Toiset ruoat ovat hankalampia kuvattavia kuin toiset. Piirakat ja uuniruoat ovat pahimmasta päästä. Vanhoista arkistoista ei enää kauheasti kehtaa kuvia käyttää. Jonkin verran sentään kuvaamisessakin tullut edistystä.;) Hyviä reseptejä pitää vain tehdä uudelleen kuvattavaksi.

      Kiitos, currysilakatkin on tosi hyviä, vaikkei olekaan tomaattisilakoiden voittanutta. Seuraavalla kerralla pitääkin tehdä taas tomaattikastikkeella. Kyllä silakatkin hyviä on.:)

      Poista
  4. Hei, kiitos!:) Tuo ohje kuulostaa hyvältä ja näyttää myös siltä!
    Kiva löytö tämä blogisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos silakkaruoista pitää, niin kannattaa joskus kokeilla myös näitä currylla maustettuja. Hyviä ovat.:) Mukava kuulla.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-