Mustikkatäytekakku
Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja
Pohja:
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
6 kananmunaa
3 dl sokeria
Kostutukseen:
1 1/2 - 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Mustikkamousse:
5 liivatelehteä
voita
vehnäjauhoja
Pohja:
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
6 kananmunaa
3 dl sokeria
Kostutukseen:
1 1/2 - 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Mustikkamousse:
5 liivatelehteä
300 g pakastemustikoita
tilkka vettä
2 dl sokeria
2 1/2 dl Flora Vispiä
2 dl turkkilaista jogurttia
Kakun päälle:
3 dl pakastemustikoita
Kiille:
1 dl Hyytelösokeri Multia
1 1/2 dl vettä
Reunoille:
3 - 4 dl Flora Vispiä
maun mukaan tomusokeria
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasoa hieman alempana n. 35 - 40 min. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista mustikkamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita jäiset mustikat kattilaan vesitilkan ja sokerin kanssa. Kiehauta ja keitä, kunnes mustikat ja sokeri sulaa. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet yksitellen kuumaan mustikkaseokseen. Anna mustikka-liivateseoksen jäähtyä jonkin aikaa. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt mustikka-liivateseos. Kokoa kakku kakkuvuokaan. Kostuta jokainen kakkulevy vuorollaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Aseta ensimmäinen kostutettu kakkulevy vuoan pohjalle. Kaada ja levitä päälle noin puolet mustikkamoussesta. Aseta toinen kakkulevy päälle ja kaada melkein loput mustikkamoussesta kakkulevyn päälle. Jätä moussea pieni tilkka. Aseta viimeinen kakkulevy vuokaan ja levitä päälle loput moussesta ohueksi kerrokseksi. Laita kakku jääkaappiin hyytymään. Poista hyytynyt kakku vuoasta tarjoilualustalle. Levitä kakun päälle jäiset mustikat. Mittaa kattilaan hyytelösokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä parin minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi kiille sitten varovasti mustikoiden päälle. Anna kiilteen hyytyä hetki viileässä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta vaahto oman maun mukaan tomusokerilla. Pursota vaahto kakun reunoille.
Paljon paljon onnea hääpäivänne johdosta:) Ja upea kakku sen kunniaksi!
VastaaPoistaKiitos, Jael.:)
PoistaOikein paljon onnea ja kaikke hyvää tuleviinkin vuosiin :) ihana kakku :)
VastaaPoistaKiitos kiitos.:)
PoistaOnnea! Näyttää todella herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos. Olikin hyvä kakku, ja onneksi vielä on paljon jäljellä.:)
PoistaOnnea onnea!! Ihanan mustikkainen kakku! Meillä juhlittiin eilen 9v. hääpäivää ja tänään mun "25vee" synttäreitä =)
VastaaPoistaKiitos.:) Välillä piti tehdä mustikkainenkin, kun nyt niitä pakastimessakin riittää. Onnea myös teille hääpäivän johdosta ja sinulle syntymäpäivästä.:)
PoistaOnnea teille :) ja on komea kakkukin juhliin!
VastaaPoistaKiitos.:) Harvemmin hääpäivää sen kummemmin juhlitaan, mutta täytekakku pitää aina olla.;)
PoistaOnnea myös täältä ja kyllä, komee on kakkukin.nam,nam :)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaMakoisat onnittelut!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaOikein ihanaa hääpäivää! Kaunis kakku :)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaOnnittelut hääpäivän johdosta, onnea tuleville yhteisille vuosille!
VastaaPoistaHerkullisen näköinen juhlakakku
Kiitos. Herkullista olikin.:)
PoistaHyvää hääpäivää teille <3
VastaaPoistaKardemumma kakkupohjassa kuulostaa mielenkiintoiselta ja sopii varmasti mustikan kanssa hyvin. Tuo kiille kruunaa kyllä ihanasti marjat ja hedelmät :) Kaunis kakku!
Kiitos.:) Kakkupohjiakin on kiva välillä maustella jollain ja tähän kakkuun oli mukava saada vielä jotain extramakua mustikan lisäksi. Hyvin sopi ja kardemumma sopivasti maistuu. Pakastemarjoille kiille onkin aika välttämätön, tuoreet menisi ilmankin, mutta kyllähän se kiille viimeisen silauksen antaa.:)
PoistaOnnittelut hääpäivän johdosta. Ihanan kakun olet tehnyt, semmoinen peri suomalainen, hyvässä mielessä siis......kunpa olis vaan mustikoita....monenmoista pakastimesta löytyy, vaan ei yhtään mustikoita tällä hetkellä... käytit hyytelösokerimultia kiilteeseen...oliko vielä seuraavanakin päivänä ok pinta?
VastaaPoistaKiitos.:) Loppujen lopuksi tällaiset kakut on melkein niitä kaikkein parhaimpia. Paremmin tekevät kauppansa kuin marsipaanit ja sokerikuorrutteet.;) Kiilteen tekovaiheessa huomasin, ettei kaapissa enää ollutkaan normaalia hyytelösokeria. Luin, että Multikin sopii tarkoitukseen ja sitä onneksi rasia oli. Kyllä tänään vielä pinta on ihan kunnossa.:)
PoistaIhanan kuuloinen kakku ja myöhästyneet onnittelut!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaOikein paljon onnea teille tätäkin kautta! :)
VastaaPoistaKakku on upea, voin vain kuvitella kuinka hyvältä on maistunut. Kardemumma tuokin varmasti ihanan maun raikkaiden mustikoiden seuraksi. :)
Kiitos.:) Kyllä kakku hyvälle maistui. Kardemumma antaa aina leivonnaisiin hyvän maun ja sopi tähänkin kakkuun hyvin.:)
PoistaKaunis kakku kaikessa yksinkertaisuudessaan! Kiitos kardemumma vinkistä ;)
VastaaPoistaKiitos. Yksinkertaisuus on monesti parasta.:) Ole hyvä!:)
PoistaPaljon onnea yhteisistä vuosista <3 Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin..... :)
VastaaPoistaKiitos, niin on.:)
PoistaOnpas upean näköinen kakku!!♥
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaNiin ja tietty ONNEA!!!
VastaaPoistaupea kakku ja Paljon Onnea myöhässä :)
VastaaPoistame ihan unohdettiin vuosipäivä, 3.9 tuli täyteen 19v ensitapaamisesta ;)
Kiitos. Minun tulee vastauksetkin todella myöhässä. Hirveää kiirettä vain pitää, ettei koneelle paljon ehdi eikä jaksa.;) Teillä vietetäänkin sitten ensi vuonna pyöreitä vuosia. Juhlitte tämänkin vuoden edestä.:)
PoistaTällaiset perinteiset perustäytekakut ovat parhaita. Mustikkatäytekakku sopiikin hienosti juuri Itsenäisyyspäivän juhliin. Kiilteellä saa helposti kakun pinnan viimeisteltyä. Pakastemarjatkin pysyvät parempina kiilteen alla. Kiitos.:)
VastaaPoistaOnnistui! Tuli aivan ihana kakku. Teen tämän ohjeen mukaan toistekin! Kardemumma sopi hyvin tähän täytekakkuun. Pieni ongelma tuli liivatejauheen käytössä. Minulla ei ollut tarpeeksi liivatelehtiä, joten päätin käyttää jauhetta n.8 tl. Ei hyytynyt tarpeeksi. Lisäsin vielä 2 liivatelehteä. Kakku tuli synttäreille. Kiitän ohjeesta.
VastaaPoistaIhana kuulla, että kakku oli mieluisa!:) Kardemumma sopii hyvin monen marjan kanssa. En osaa itsekään oikein liivatejauhetta käyttää, lehtiä tulee pidettyä jemmassa useampi paketti, että varmasti niitä aina riittää.:)
PoistaTein tällä täytteellä maaliskuussa lasten synttäreille kakun ja oli niin hyvää, että teen uudelleen tulevana lauantaina esikoisen synttäreille.
VastaaPoistaIhana kuulla, että täyte on ollut mieluisa! Tämän tyyppinen täyte on omakin suosikkini kakuissa. Juuri viikonlopun syntymäpäiväkakkuun tein melkein samanlaisen täytteen mansikasta.
PoistaGet More Infoview it now newsnext see it hereover at this website
VastaaPoista