Taidanpa osallistua CocoVin reseptikilpailussa vielä jälkiruokakategoriaankin, koska sain aamuvarhaisella yhden idean. Eli kokeilin tehdä Crema Catalanan tyyppisen jälkiruoan superfoodeja hyödyntäen. Jälkiruoan valmistamiseen ei mennyt paljoakaan aikaa. Ainekset oli äkkiä kiehautettu kasaan. Sitten vain jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun olin jokusen tunnin satoa korjaamassa kasvimaalla. Äsken totesin Crema Lucuma -annosteni hyytyneen. Hain autotallista tohottimen, ripottelin annosten pintaan kookossokeria ja karamellisoin pinnat polttimella. Lopputulos oli toimiva. Vanukkaassa oli hyvä kermainen koostumus. Maku muistutti jännästi kookokselle vivahtavaa kahvikiisseliä. Kookossokerikin suli pintaan rapsakaksi. Sen verran hyvää oli, että voisin kuvitella tekeväni tätä toistekin.
Crema Lucuma
(4 annosta)
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
3 kananmunan keltuaista
1/2 dl CocoVin Lucuma-jauhetta
3/4 dl CocoVin Kookossokeria
2 rkl CocoVin Kookosjauhoja
Pinnalle:
CocoVin Kookossokeria
Kaada paksupohjaiseen kattilaan kookosmaito. Sekoita joukkoon keltuaiset, lucuma-jauhe, kookossokeri sekä kookosjauhot. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna keitoksen poreilla pari minuuttia. Jaa vanukasseos tarjoiluastioihin. Jäähdytä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Valmista rapea sokerikuori juuri ennen tarjoilua. Ripottele vanukkaiden pinnalle kookossokeria ja karamellisoi sokeri kaasupolttimella.
![]() |
Joskus ruoanlaittoon pitää hakea apuvälineitä autotallista. Tohotin eli pieni kaasupoltin. |
Oi, herkullisen kuuloinen jälkkäri :)
VastaaPoistaKiitos. Tykkään paljon crema catalanasta ja creme bruleesta, joten saman tyyppistä piti kokeilla myös superfoodeista.:)
PoistaNäyttääpä herkulliselta. Minä rakastan kookosta kaikissa muodoissaan, joten tämähän olisi ihan minun jälkkärini :-)
VastaaPoistaKiitos, oli hyvää. Ja tässähän sitä kookosta riitti.:)
PoistaHerkullinen crema:) Minäkin rakastan kookosta mikä tuli varmaan ilmi viimeisimmässä postauksessani;D
VastaaPoistaKiitos.:) Selväksi kävi, ja kookoshan on hyvää.:)
PoistaKuulostaa mielenkiintoiselta ja herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaItekkin ajattelin aluksi käyttää lucumaa omassa skabailu annoksessa,mutta päädyinkin sitten muuhun :) kuulostaa kyllä hyvältä ohjeelta
VastaaPoistaHyvän reseptin kehittelit ilman lucumaakin. Ehdit sitäkin vielä monessa käyttää.:) Hyvää tuli tästä, ja plussaa nopea valmistus.:)
PoistaHyvännäköistä :) Olisi ollut itsekin mukava päästä koittaamaan näitä tuotteita. Erityisesti kookossokerin käyttö kiinnostaa minuakin kovasti sen karamellimaisen maun takia. Ja tietenkin terveellisyyden. Ja tuo Lucuman kermaisuus ja hedelmäinen maku olisi myös kiva päästä maistamaan.
VastaaPoistaKiitos. On kyllä tosi mielenkiintoiset tuotteet. Kookossokeria täytyy kokeilla vielä johonkin leipomukseen, niin näkee miten se käyttäytyy normaalisokeriin nähden. Jälkiruokiin ainakin hyvin sopii ja kerrankin tulee terveellisemmät jälkkärit. On tuo lucumakin aika jännä.:)
PoistaSounds good, pitää laittaa kokeiluun kun noita paketin supereita on vielä paljosti käyttämättä :)
VastaaPoistaKiitos. Täytyisi myös keksiä kohteita mihin kaiken lopun käyttäisi.:)
PoistaKuullostaa mielenkiintoiselta. :) Minäkin postasin juuri blogiini kun kokkailin kanelista kookosvanukasta uunissa, ja se oli kyllä herkullista. Veikkaan että tämäkin olisi makuuni, pitää pitää mielessä. ;)
VastaaPoistaTämä oli aika kiva haaste, kun tuotteet olivat noin mielenkiintoisia ja entuudestaan tuntemattomia.:) Kanelinen kookosvanukas kuulostaa herkulta.:)
PoistaKiitos.:) Kookossokeri on ihan mielenkiintoinen tuote, sopii jopa diabeetikoillekin. On siinä tosiaan vähän sellainen karamellimainen maku. Ihan viimeiseen osallistumispäivään saakka mietein mukaan lähtöä, mutta olihan noita tuotteita pakko päästä kokeilemaan. Ei niitä kuitenkaan olisi uskaltanut itse kylmiltään lähteä ostamaan.:)
VastaaPoista