lauantai 21. syyskuuta 2013

Crema Lucuma


Taidanpa osallistua CocoVin reseptikilpailussa vielä jälkiruokakategoriaankin, koska sain aamuvarhaisella yhden idean. Eli kokeilin tehdä Crema Catalanan tyyppisen jälkiruoan superfoodeja hyödyntäen. Jälkiruoan valmistamiseen ei mennyt paljoakaan aikaa. Ainekset oli äkkiä kiehautettu kasaan. Sitten vain jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun olin jokusen tunnin satoa korjaamassa kasvimaalla. Äsken totesin Crema Lucuma -annosteni hyytyneen. Hain autotallista tohottimen, ripottelin annosten pintaan kookossokeria ja karamellisoin pinnat polttimella. Lopputulos oli toimiva. Vanukkaassa oli hyvä kermainen koostumus. Maku muistutti jännästi kookokselle vivahtavaa kahvikiisseliä. Kookossokerikin suli pintaan rapsakaksi. Sen verran hyvää oli, että voisin kuvitella tekeväni tätä toistekin.


Crema Lucuma
(4 annosta)

1 prk (400 ml) kookosmaitoa
3 kananmunan keltuaista
1/2 dl CocoVin Lucuma-jauhetta
3/4 dl CocoVin Kookossokeria
2 rkl CocoVin Kookosjauhoja

Pinnalle:
CocoVin Kookossokeria

Kaada paksupohjaiseen kattilaan kookosmaito. Sekoita joukkoon keltuaiset, lucuma-jauhe, kookossokeri sekä kookosjauhot. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna keitoksen poreilla pari minuuttia. Jaa vanukasseos tarjoiluastioihin. Jäähdytä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Valmista rapea sokerikuori juuri ennen tarjoilua. Ripottele vanukkaiden pinnalle kookossokeria ja karamellisoi sokeri kaasupolttimella.
 
Joskus ruoanlaittoon pitää hakea apuvälineitä autotallista. Tohotin eli pieni kaasupoltin.



18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Tykkään paljon crema catalanasta ja creme bruleesta, joten saman tyyppistä piti kokeilla myös superfoodeista.:)

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta. Minä rakastan kookosta kaikissa muodoissaan, joten tämähän olisi ihan minun jälkkärini :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää. Ja tässähän sitä kookosta riitti.:)

      Poista
  3. Herkullinen crema:) Minäkin rakastan kookosta mikä tuli varmaan ilmi viimeisimmässä postauksessani;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Selväksi kävi, ja kookoshan on hyvää.:)

      Poista
  4. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja herkulliselta.

    VastaaPoista
  5. Itekkin ajattelin aluksi käyttää lucumaa omassa skabailu annoksessa,mutta päädyinkin sitten muuhun :) kuulostaa kyllä hyvältä ohjeelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän reseptin kehittelit ilman lucumaakin. Ehdit sitäkin vielä monessa käyttää.:) Hyvää tuli tästä, ja plussaa nopea valmistus.:)

      Poista
  6. Ihanan näköinen jälkkäri.:) Tuota kookossokeria olisi mielenkiintoista kokeilla leivonnassa ihan terveellisyytensäkin puolesta. Siinä on kuulemma karamellimainen maku? Olipa varmasti mieluinen asia päästä kokeilemaan CoCoVin tuotteita. Itsekin olisin näitä mielelläni kokeillut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kookossokeri on ihan mielenkiintoinen tuote, sopii jopa diabeetikoillekin. On siinä tosiaan vähän sellainen karamellimainen maku. Ihan viimeiseen osallistumispäivään saakka mietein mukaan lähtöä, mutta olihan noita tuotteita pakko päästä kokeilemaan. Ei niitä kuitenkaan olisi uskaltanut itse kylmiltään lähteä ostamaan.:)

      Poista
  7. Hyvännäköistä :) Olisi ollut itsekin mukava päästä koittaamaan näitä tuotteita. Erityisesti kookossokerin käyttö kiinnostaa minuakin kovasti sen karamellimaisen maun takia. Ja tietenkin terveellisyyden. Ja tuo Lucuman kermaisuus ja hedelmäinen maku olisi myös kiva päästä maistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. On kyllä tosi mielenkiintoiset tuotteet. Kookossokeria täytyy kokeilla vielä johonkin leipomukseen, niin näkee miten se käyttäytyy normaalisokeriin nähden. Jälkiruokiin ainakin hyvin sopii ja kerrankin tulee terveellisemmät jälkkärit. On tuo lucumakin aika jännä.:)

      Poista
  8. Sounds good, pitää laittaa kokeiluun kun noita paketin supereita on vielä paljosti käyttämättä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täytyisi myös keksiä kohteita mihin kaiken lopun käyttäisi.:)

      Poista
  9. Kuullostaa mielenkiintoiselta. :) Minäkin postasin juuri blogiini kun kokkailin kanelista kookosvanukasta uunissa, ja se oli kyllä herkullista. Veikkaan että tämäkin olisi makuuni, pitää pitää mielessä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli aika kiva haaste, kun tuotteet olivat noin mielenkiintoisia ja entuudestaan tuntemattomia.:) Kanelinen kookosvanukas kuulostaa herkulta.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-