lauantai 12. tammikuuta 2013
Tuliset tonnikalalohkoperunat
Välillä teen lohkoperunoita tällä Pirkan ohjeella. Näin lohkoperunoista tulee hyvin ruokaisia, eikä tarvitse enää erikseen valmistaa jotain lihaa tai kalaa perunoiden seuraksi. Kätevää ja maukasta, joten tästä on tullut yksi vakioresepteistä meillä. Chilitonnikalan sijaan voi välillä kokeilla käyttää jotain muutakin tonnikalaa. Itse olen kokeillut lohkoperunoita myös tomaatti- ja currytonnikalan kanssa.
Tuliset tonnikalalohkoperunat
1 kg perunoita
2 sipulia
1/2 dl Thai Sweet -chilikastiketta
1 rkl öljyä
ripaus mustapippuria
1 tlk tai pussi chilitonnikalaa
2 tomaattia
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Pese perunat ja lohko ne kuorineen. Kuori ja lohko sipulit. Sekoita chilikastike, öljy ja pippuri kulhossa peruna- ja sipulilohkojen kanssa. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Siirrä kypsät perunat ja sipulit uunivuokaan. Levitä päälle valutettu tonnikala, lohkotut tomaatit ja juustoraaste. Kuorruta 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Tunnisteet:
Kala- ja äyriäisruoat,
Ruoka,
Uuniruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanan simppeliä ja hyvää! Meilläkin tätä pitää ehdottomasti tehdä tässä joku päivä, nopeita reseptejä kaivataan aina :)
VastaaPoistaTätä kannattaa todella testata. Ainakin meillä tykätään.:)
PoistaTämä lähti reseptikansioon :)
VastaaPoistaTämä on hyvää vaihtelua pelkille lohkoperunoille.:)
PoistaNäitä meilläkin on monesti syöty! Kivasti potkua.
VastaaPoistaHyvä resepti, ja mukavasti on tulisuutta.:)
Poistaolen tainnut joskus kokeilla...ja tekisin miedommasta tonnarista ;)näyttää hyvältä
VastaaPoistaOnnistuu ihan hyvin muistakin tonnikaloista. Chilitonnikala kuitenkin on meillä suosikki, kun tykätään tulisesta. Rainbown chilitonnikalassa on mukavasti voimaa ja kokonaisia chilejäkin joukossa, jotka aina vielä silppuan joukkoon.;)
PoistaKokeile. Kiva tapa valmistaa lohkoperunoita.:) Meillä tämä on useimmiten perjantain ruokaa, kun seuraavaksi päiväksi ei tarvita eväsruokaa, ja tällä on mukava aloittaa viikonloppu. Helppoa ja hyvää on. Toivottavasti tykkäätte!:)
VastaaPoistaKiva kun muistutit mieleen tämän reseptin. Pitääkin taas tehdä!
VastaaPoistaVälillä hyvätkin reseptit jää hetkeksi unholaan, mutta onneksi tämä blogimaailmakin on hyvä muistuttaja.;)
PoistaMulla on pitkään ollut sweet chili-kastiketta jääkaapissa, enkä oo keksiny mitään uutta mihin käyttäisin, mutta tässäpä herkullinen resepti :)
VastaaPoistaSweet chili -kastiketta pitää aina olla jääkaapissa pullo, mutta harvoin sille keksii uusia käyttökohteita. Kannattaa testata näitä perunoita.:)
PoistaHyvä sitten, että tuli tämäkin resepti tänne lisättyä.:)
VastaaPoistat5m23x5l65 k6k50i3x78 m6r77p5g93 q6h28r4v26 p5o64b4i98 y6y83j7n95
VastaaPoista