perjantai 11. tammikuuta 2013

Sitruunamuffinit lakritsivaahtokuorrutuksella


Sitruunan ja lakritsin maut sopivat kivasti yhteen. Niinpä nämäkin sitruunamuffinit saivat kuorrutteen, joka on maustettu lakritsikastikkeella.

Sitruunamuffinit lakritsivaahtokuorrutuksella

Sitruunamuffinit:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sitruunamehua
0,25 dl juoksevaa margariinia

Lakritsivaahto:
2 dl Flora Vispiä
n. 1 dl Rainbow lakritsikastiketta

Koristeeksi:
strösseleitä

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitruunamehun ja margariinin kanssa munavaahtoon. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min. Vaahdota Flora Vispi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa lakritsikastike. Pursota lakritsivaahtoa muffineille ja koristele strösseleillä.

14 kommenttia:

  1. Sitruuna ja lakritsi ovat loistavia yhdessä :)

    VastaaPoista
  2. En tiennytkään, että Flora Vispistä saa noin paksua vaahtoa, että sillä voi kuorruttaa. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flora Vispin ja lakritsikastikkeen yhdistelmästä tuli sopivan tymäkkää kuorruttamiseen.:)

      Poista
  3. Onpas herkullisen näköistä - justiinsa tein äsken mustikkamuffinsseja... Miten muuten oletkin saanut vispin pysymään noin hyvin ? Minulla tuppaa valumaan, jollen pistä esim. vaniljakreemijauhetta tymäköittämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Mustikkamuffinssitkin olisi hyviä. Täytyisikin jotain mustikkaista taas tehdä, kun pakastimessa vielä on useampi rasia jäljellä.:) Täytekakuissa yleensä käytän vispikerman joukossa vaniljakreemijauhetta. Muuten ei tahdo pursotukset kestää niin hyvin. Taitaa tuo lakritsikastike auttaa hyvin asiaa, se on aika paksua.;)

      Poista
  4. Nämä on pirteän näköisiä.:) Nyt tekeekin mieli kokeilla jo näin keväisiä reseptejä! Intouduin jopa tulppaaneja jo ostamaan viikonlopuksi..;) Enpä olekaan muuten koskaan yhdistänyt sitruunaa ja lakritsia..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Eiköhän syömis- ja leipomispuoli ala hiljalleen keväisemmäksi muuttua. Eri vuodenaikoina maistuu ihan eri ruoat.:) Tulppaanit on nättejä ja keväisiä.:) Sitruuna ja lakritsi on aika oiva yhdistelmä. Kannattaa joskus kokeilla jossain.:)

      Poista
  5. Rakastan tätä yhdistelmää! Nam!

    VastaaPoista
  6. hyvännäköinen muffinssi ja hyvänmakuinen yhdistelmä =) tykkään

    VastaaPoista
  7. Uuuuh näitä on pakko kokeilla! Ei varmaan tarvitse paljoa suostutella syöjiä pöytään :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-