keskiviikko 16. tammikuuta 2013
Mustikkarahkapullat
Rahkapullia tulee yleensä tehtyä rusinaisella rahkatäytteellä, mutta välillä on hyvä poiketa perinteisestä ja hyödyntää pakastimesta marjoja. Näiden pullien täytteestä tulikin erityisen mustikkainen, kun kaupasta sattui löytymään X-tran tosi edullista mustikkarahkaa puolen kilon purkissa, ja joukkoon lisäsin vielä pakastemustikoita. Täytteestä tuli tosi hyvää ja pullista hauskan värisiä.
Mustikkarahkapullat
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 13 - 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Täyte:
250 g X-tra rasvatonta mustikkarahkaa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl mustikoita
Voiteluun:
kananmuna
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot käsin ja lisää loppuvaiheessa sulatettu, jäähtynyt voi. Alusta taikina kimmoisaksi ja jätä kohoamaan liinan alle n. 30 minuutiksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa taikina tangoksi ja jaa se noin 30 palaan. Pyöritä palat pyöreiksi "pikkupulliksi" ja nosta pullat pellille, leivinpaperin päälle kohoamaan vielä n. 30 minuutiksi. Jätä tarpeeksi suuret välit, jotta painellut pullat mahtuvat hyvin. Painele pulliin esimerkiksi juomalasilla syvennys keskelle. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää täytettä kunkin pullan keskelle. Voitele pullien reunat munalla ja paista 225 -asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tänne on taas suorastaan tulvinut ihania leivonnaisia ja ruokia, nams!! Voih, pullaa pitäisi itsekkin leipoa. Nämä vaikuttavat herkullisilta!
VastaaPoistaOsa uusia, osa vanhoja. Siirrettävää vanhasta blogista vielä riittää.;) Liian harvoin tulee pullaakin leivottua. Nämä mustikkaiset oli oikein kivoja.:)
PoistaIhanan näköisiä!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaOn kyllä tosi söpöjä :)
VastaaPoistaKiitos.:) Kiva, kun pullissakin on välillä väriä. Näitä pullia syötiinkin viime pääsiäisenä.;) Pääsiäiseen kuuluu kaikki rahkajutut. Minun tekemikseni ihmeen tasaisia. Pullataikinan käsittely ei ole vahvimpia puoliani.;)
VastaaPoistaKylläpä on pirteän näköisiä! Kiva idea käyttää mustikkarahkaa, heti tuli ideoita muistakin rahkoista pullassa :)
VastaaPoistaMä kans ostan X-traa, tai Lidlistä Milbonan rahkaa, on sen alle euron se puolenkilon purkki.
Kiitos.:) Hyvin sopivat nuo maustetutkin rahkat pulliin. Mansikkarahkakin olisi varmaan ihanaa.;) Hyviä ja edullisia rahkoja ovat X-trat ja Lidlin rahkat.:)
PoistaIhanan väriset! Rahkapullat ovat voisilmäpullien ohella omia lemppareitani. :P
VastaaPoistaKiitos.:) Rahkapulla on hyvää, samoin voisilmäpullat. Korvapuustien leipomista mietein juuri eilen, kun nekin on ihania.:)
Poistanam...herkkupullaa =P
VastaaPoistaJuu, hyvää on.:)
Poista