Talviverkoilla saadaan välillä myös siikaa. Jos ei viitsitä lämmittää savustuspönttöä, valmistan siiat sitten useimmiten kokonaisina uunissa. Sulaneesta voista, kalan nesteistä, sitruunasta ja mausteista tulee todella hyvän makuinen liemi, johon voi kastaa kalan paloja syödessä. Yksinkertaista, mutta maukasta!
Sitruunasiika
kokonaisia siikoja puhdistettuina ja suomustettuina
suolaa
jauhettua valkopippuria
tilliä
sitruunoita
voita
Leikkaa siikojen kylkiin viillot. Hiero
kalojen pintaan ja sisälle vatsaan suolaa ja jauhettua valkopippuria.
Leikkaa pestyt sitruunat siivuiksi ja täytä siikojen vatsat sitruunan
siivuilla, hienonnetulla tillillä sekä voinokareilla. Sulje siikojen
vatsat cocktail-tikuilla. Kypsennä siikoja 180-asteisessa uunissa
siikojen koosta riippuen n. 20 - 30 min. eli kunnes kala on kypsää ja
irtoaa hyvin ruodoista.
Näin tulee vaaleasta kalasta uunissa hyvää. Ainoana haittapuolena vain ruodot, joita joutuu syödessä nyppimään.;) Joskus olen laittanut kuhaakin tähän tapaan, ja maistuihan sekin, vaikka siika miedompana on tällä tapaa parempaa. Siiasta lähtee myös paljon helpommin suomut.;) Kyllä talvi saisi jo hiljalleen riittää, mutta vielä pitää jonkin aikaa kestää.:)
VastaaPoista