perjantai 25. tammikuuta 2013

Mansikkaiset viipalepikkuleivät


En ole kauhean innostunut leipomaan pikkuleipiä, joissa taikina pitää kaulita ja käyttää muottia. Se on pikkaisen liian hidasta hommaa kärsimättömälle luonteelleni. Senpä vuoksi viipalepikkuleivät ovat kaltaisilleni pelastus. Niiden tekemisessä ei mene paljon aikaa. Taikina on nopeasti sekoitettu ja yhtä nopeasti se on myös pyöräytetty pellille tangoiksi. Uunissa tangot leviää ja jäähtyneet keksilevyt on nopeasti veitsellä leikattu paloiksi. Nopeudesta ja helppoudesta huolimatta lopputuloksena on yhtä suussa sulavan herkulliset keksit kuin esimerkiksi herrasväen pikkuleivät.

Mansikkaiset viipalepikkuleivät
(n. 30 kpl)

200 g voita
75 g mantelimassaa
1 1/2 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
200 g paiston kestävää mansikkamarmeladia

Koristeeksi:
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Sekoita pehmeä voi ja mantelimassa tasaisesti sekaisin. Lisää tomusokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää taikinaan keskenään sekoitut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan. Pyörittele osat noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi ja laita tangot uunipellille leivinpaperin päälle. Painele sormella taikinatankojen keskelle syvennys ja täytä syvennykset mansikkamarmeladilla. Paista tankoja uunin keskitasolla 200 asteessa 12 - 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja vesi, ja pursota seoksesta koristeraidat. Leikkaa tangot terävällä veitsellä vinoiksi viipaleiksi.

8 kommenttia:

  1. Tunnustaudun kyllä myös näihin kärsimättömiin keittiöihmisiin. En oikein jaksa näpertää, kun asiat voi tehdä helpommallakin tavalla.:D Välillä intoudun kokeilemaan jotain enemmän aikaa vievääkin, mutta yleensä tyydyn ihailemaan muiden näpertelyä.;) Viipalepikkuleivät ovat kyllä mainioita! Helppoja, nopeita ja todella hyvän makuisia! Äitini jaksaa aina tasaisin väliajoin pyydellä minulta näitä.:) Vadelmamarmeladia olen useimmiten käyttänyt, mutta aprikoosimarmeladilla tein viimeeksi ja oikein kivoja tuli. Täytyypä kokeilla ensi kerralla mansikkamarmeladilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näpertely on ihan vihoviimeistä. Joskus tulee jotain kokeiltua, mutta kyllä se saa ihan suosiolla muille jäädä. Itse tyydyn vähän isompiin linjoihin.;) Jännä juttu kuitenkin, että puutarhan puolella jaksan sitten sitäkin enemmän näpertääkin. Voin jotain kiviäkin asetella yksitellen päiväkausia.:D Onneksi on tällaisia helppojakin keksireseptejä, niin viitsii välillä itsekin tehdä. Ja viipalepikkuleivät on niin hyviäkin. Eri marmeladeilla saa hyvin vaihtelua, ja voihan välillä jättää marmeladin poiskin.:)

      Poista
  2. Ainestensa puolesta nuo kuulostavat tosi herkullisilta.Mulla on kauheasti kaikenlaisia pikkuleipämuotteja,mutta otan ne esille ehkä kerran vuodessa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä tulee niin maun kuin koostumuksenkin puolesta näillä aineksilla. Pikkuleipämuotteja meilläkin on jonkun verran, mutta osaa ei ole käytetty koskaan, ja osaa taas tulee käytettyä ihan johonkin muuhun kuin pikkuleipien tekoon.;D

      Poista
  3. Miten herttaisia ja hyvän näköisiä! Olen ihan hulluna kaikkiin perinteisiin pikkuleipiin. : ) Ei tarvitse ainakaan näperrellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Perinteiset reseptit on vallan mainioita.:) Viipalepikkuleipiä viitsii tehdä malttamattominkin.:)

      Poista
  4. Ihanan näköisiä! Miten otat niin kauniita kuvia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä oli hyviä.:) Öö... en tiedä, parhaani yritän, ja mielestäni vielä olisi todella paljon parantamisen varaakin. Kun vain oppisi ottamaan kamerasta kaiken mahdollisen irti ja oppisi enemmän asettelusta ja muusta.;) Päivänvaloa ainakin koitan mahdollisimman paljon hyödyntää. Päivänvalossa saan parhaimman lopputuloksen. Sitten tykkään vielä ottaa enimmäkseen tuollaisia ihan lähikuvia joko macrolla tai 50 millisellä linssillä. Niissä on molemmissa aika hyvin valovoimaakin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-