torstai 10. tammikuuta 2013

Kesäkurpitsapihvit & jogurttidippi


Maukkaiden bataatti-fetapihvien tapaan voi paistikkeita tehdä myös esimerkiksi kesäkurpitsasta. Varsinkin kesällä, jos oma kurpitsamaa tuottaa kesäkurpitsoja urakalla, kaikki reseptit tulevat todella tarpeeseen, ja paistikkeet on erittäin hyvä käyttökohde. Kesäkurpitsapihvit menevät hyvin itsekseen kasvisateriana, mutta ne sopivat myös muiden ruokien lisukkeiksi. Raikas jogurttidippi sopii pihvien kanssa yhteen, ja voi dippiä kokeilla esimerkiksi kalaruokienkin kanssa.

Kesäkurpitsapihvit & jogurttidippi

Kesäkurpitsapihvit:
5 dl kesäkurpitsaa raastettuna
2 - 3 valkosipulinkynttä murskattuna
n. 1 dl kevätsipulin varsia silputtuna
125 g fetajuustoa murusteltuna
1 rkl kuivattua persiljaa
1 rkl kuivattua minttua
1/2 rkl kuivattua tilliä
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
2 dl vehnäjauhoja
ripaus valkopippurijauhetta
suolaa
2 kananmunaa

Paistamiseen:
oliiviöljyä

Puserra esim. siivilässä kesäkurpitsaraasteesta ylimääräistä nestettä pois. Sekoita keskenään kaikki pihvien ainekset. Kuumenna pannulla öljyä ja tipauta taikinaa pannulle ruokalusikalla nokareiksi. Tasoita lusikalla hieman pihvien pintaa. Paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta saa väriä
.
Jogurttidippi:
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
n. 1/4 kurkku kuutioituna
1/2 - 1 rkl kuivattua tilliä
ripaus valkopippurijauhetta
suolaa

Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista kesäkurpitsapihvien kanssa.

10 kommenttia:

  1. Mä menin ja esitin blogissani sulle haasteen: http://kookistakajahtaa.blogspot.fi/2013/01/haaste.html :)

    VastaaPoista
  2. Paistikkeita piti kokeilla jo kesällä kesäkurpitsasta ja halloumista yhteishyvän ohjeella, mutta se sitten jäi. Nuo bataatti-fetapaistikkeet oli tosi hyviä, täytyy taas tehdä, ja kokeilla kesäkurpitsastakin, viimeistään kesällä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten minulla on tuollainen resepti mennyt vallan Yhteishyvässä ohi? Yleensä katson reseptit läpi tarkkaan. Halloumi paistikkeissa kuulostaa myös hyvältä. Se jää varmasti paremmin "sattumiksi", feta sulaa aika tasaiseksi joukkoon. Paistikkeet on hyviä sekä bataatista että kesäkurpitsasta. Bataatti päihittää kesäkurpitsaiset, muttei näissäkään mitään vikaa ole.:)

      Poista
    2. Tässä vielä linkki suoraan tuohon ohjeeseen, jos et vielä kerennyt sitä löytää.:) http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/kesakurpitsa-halloumipihvit-ja-limetti-jogurttikastike/013764

      Poista
    3. Kiitos.:) En vielä ollut ehtinyt haeskelemaan. Pitää ehdottomasti testata sitten kurpitsa-aikaan.:)

      Poista
  3. Minä olen noita Melodyn mainitsemia kesäkurpitsa-halloumipihvejä tehnyt, ja ne jo olivatkin hyviä! Kesäkurpitsa tykkää mintusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy itsekin etsiä tuo ohje, ja kokeilla. Halloumi on niin hyvää!:) Minttu sopii hyvin kasvisruokiin.

      Poista
  4. näitä tai/ja bataattipaistikkeita on kokeiltava...melkein tuli sellainen tuntemus suuhun,että voin jo maistaa näiden maun,hölmöä ;) pitäisköhän syödä jotain aamupalaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupalan syöminen saattaisi auttaa asiaa.;D Mutta näitä ja bataattipaistikkeita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ovat todella hyviä!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-