perjantai 11. tammikuuta 2013
Mesir wat eli etiopialainen linssimuhennos
Pidän paljon linssikeitoista ja -muhennoksista. Talviaikaan teen niitä usein itselleni silloin, kun valmistan lihansyöjälle liharuokia. Tähän muhennokseen löysin reseptin Yaelianilta Appelsiineja ja Hunajaa -blogista. Muhennos oli hyvin maukasta ja mukavasti lämmittävää talvisena pakkaspäivänä. Muhennosta söin smetananokareen kera.
Mesir wat eli etiopialainen linssimuhennos
2 keskikokoista sipulia
2 - 3 valkosipulin kynttä
muutaman sentin pala inkivääriä
1 punainen chili, josta siemenet on poistettu
3 rkl öljyä
2 rkl paprikajauhetta
1 tl maustekurkumaa
5 dl punaisia linssejä
7 dl vettä + muutama dl lisää
suolaa ja mustapippuria
Liota linssejä vedessä noin tunti ennen käyttöä. Paloittele sipulit, chili, inkivääri ja valkosipulit ja jauha soseeksi. Sose sisältää vettä, mutta se haudutetaan myöhemmin. Lämmitä öljy kattilassa ja lisää mausteet, sekoita ja anna mausteiden lämmetä öljyssä noin puolisen minuuttia. Lisää sose ja kuullota sosetta, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut, noin 10 minuuttia. Lisää linssit ja vesi, sekoita. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä. Linssit imevät vettä, joten tarkista ja sekoita välillä, ja lisää vettä, jotta linssit eivät kuivu. Anna muhennoksen kypsyä kannen alla noin 40 minuuttia. Mausta vasta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Tunnisteet:
Kasvisruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tykkään myös linssiruoista ja tämä kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaLinssiruoat on maukkaita. Kevyitä, mutta täyttäviä. Ja mielellään juuri tämän muhennoksen kaltaiset mausteet joukkoon.:)
PoistaResepti kuulostaa hyvältä ja ajattelinkin sitä huomenna koittaa. Osaatko sanoa montako annosta tuosta tulee?
VastaaPoistaAika reilu määrä muhennosta noilla määrillä tulee. Taisin syödä siitä neljä kertaa tuollaiset runsaat kulholliset.:) Harmi, kun muhennos jo loppui. Hyvin maistuisi tänäänkin ja lämmittäisi sisäisesti, kun ulkona on niin mahdottoman kylmä viima.
PoistaMuhennos oli oikein hyvää ja lämmittävää. Minulla linssit muhentui ehkä jo hieman ylikin, mutta eipä se juurikaan haitannut.:) Loistavaa ruokaa näin kylminä talvipäivinä ja joulumässäilyjen jälkeen.;)
VastaaPoistaTässä sitä onkin oiva linssiresepti. Täytyy pitää mielessä :-)
VastaaPoistaOikein mainiota muhennosta tuli tällä Yaelianin reseptillä.:) Olikin aika hyvä tapa soseuttaa chili ja sipulit ennen käyttöä. Samaa tapaa taidan jatkossakin hyödyntää erilaisissa ruoissa. Toimii varmasti monessa keitossakin.:)
PoistaKiva kun sinäkin laitoit tätä;tykkäsin tosi paljon:)
VastaaPoistaPitihän tätä laittaa, kun aineksetkin oli mieluisia. Hyvää oli. Kiitos reseptistä.:)
Poista