Täytetyt paprikat on herkkua, ja niihin käy monenlaiset täytteet. Meillä paprikat täytetään useimmiten erilaisilla kasviksilla ja joukkoon lisätään keitettyä riisiä tai ohrahelmiä, jolloin paprikoista tulee täyttävämpiä. Kuorrutteesta tulee kuohkea, kun juustoraasteeseen sekoittaa kananmunanvalkuaista. Sama kuorrute toimii hyvin myös lämpimissä voileivissä. Valkuaisen ansiosta juustoraastettakin kuluu vähemmän, ja kalorimäärä pienenee.
Täytetyt paprikat kanttarelli-kesäkurpitsatäytteellä
3 paprikaa
2 rkl oliiviöljy
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 l kanttarelleja2 dl pieneksi kuutioitua kesäkurpitsaa
1 dl puuroriisiä
n. 3 dl kasvislientä
1 dl juustoraastetta
1 - 2 rkl soijakastiketta
kuivattua persiljaa
jauhettua valkopippuria
(suolaa)
Päälle:
1 kananmunan valkuainen
2 dl juustoraastetta
kuivattua persiljaa
Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää
riisit ja kypsennä. Paista kanttarelleista ylimääräinen neste pois
kuivalla pannulla. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet.
Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä. Lisää joukkoon kanttarellit
sekä kesäkurpitsan kuutiot ja paista vielä hetki. Sekoita
kanttarelli-kesäkurpitsaseos keitetyn riisin joukkoon. Sekoita joukkoon
juustoraaste, ja mausta seos soijakastikkeella, persiljalla,
valkopippurilla sekä tarpeen mukaan suolalla. Halkaise paprikat kahtia
ja poista siemenet. Täytä paprikan puolikkaat täytteellä, ja laita
paprikat uunivuokaan. Sekoita keskenään kananmunan valkuainen sekä
juustoraaste ja levitä seos paprikoiden pinnalle. Ripottele pintaan
lopuksi kuivattua persiljaa. Paista paprikoita uunissa 200 asteessa,
kunnes paprikat pehmenee ja pinta saa väriä.
Kylläpä ovat houkuttelevan näköisiä! Ei tästä ole montaakaan päivää kun mulle vihjaistiin että täytetyt paprikat voisi olla ihan hyvää... Täytynee varmaan tehdä joku päivä :)
VastaaPoistaKiitos.:) Täytetyt paprikat on aina hyviä. Tee ihmeessä!:)
PoistaMä oon rakastunut anopin tekemiin täytettyihin paprikoihin. Ne on ihan mielettömän hyviä. Vielä en vaan oo saanut aikaiseksi kysyä, että mitä hän niihin laittaa.
VastaaPoistaNämä sienitäytteisetkin kuulostaa kyllä hyviltä! Jos jättäisin kesäkurpitsan pois, niin todennäköisesti suostuis ukkokin syömään :) Kiitos taas hyvästä ohjeesta.
Meillä ei varmaan koskaan ole toista kertaa juuri ihan samanlaisia paprikoita. Aina tulee "sävellettyä" täytteet sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tekotapa vain välillä vaihtelee. Tosi maukkaita tulee niinkin, että kokonaiset täytetyt paprikat keittää kypsäksi voi-vesiseoksessa.;) Sienitäyte maistuu meillä aina, kun ollaan ihan hulluina sieniin. Kesäkurpitsan voi hyvin jättää poiskin, ja laittaa vaikka reilummin sieniä tai sitten jotain muuta mistä tykkää.:)
PoistaTodella hyviä ovat. Ruokaisina riittävät monesti ihan koko ateriaksikin. Tonnikalaa laitan itsekin välillä täytteisiin, mutta lihatäytteitä en ole tehnyt, kun ei lihansyöjä välttämättä niitä kaipaa ja kasvistäytteet aina kelpaavat.:)
VastaaPoistaNam,täytettyjä paprikoita =P herkkuani
VastaaPoistaSamoin. Täytettyjä paprikoita voisi syödä vaikka kuinka usein.:)
Poista