maanantai 7. tammikuuta 2013

Banaani-mokkapirtelö


Tämä pirtelö on enemmänkin aikuiseen makuun. Ei hirveän makea, vaan kahvin ja banaanin yhdistelmä on raikas ja piristävä. Ohjeen määrillä saa pirtelöä kaksi isoa lasillista. Halutessaan tähän voi vielä lisätä vaikka tilkan jotain kermalikööriä, rommia, viskiä tai muuta vastaavaa.

Banaani-mokkapirtelö

2 banaania
3 dl maitoa
3 - 4 rkl pikakahvijauhetta
150 g vaniljajäätelöä

Paloittele monitoimikoneeseen banaanit, lisää maito sekä kahvijauhe. Sekoita. Lisää paloiteltu vaniljajäätelö ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Kaada pirtelö korkeisiin laseihin ja tarjoile heti.

6 kommenttia:

  1. Aika herkullisen kuuloinen. Vaan banaania kannattaa joskus kokeilla myös pääruokiin: http://iskakokkaa.blogspot.fi/2011/05/iska-kokkaa-taas.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on oikein hyvää. Pitääkin joskus vielä uskaltaa kokeilla oikein ruokiinkin. Kiitos vinkistä!:)

      Poista
  2. Täydellinen yhdistelmä, joka onkin jo tovin pyörinyt mielessäni..;) Minulla on yksi resepti suunnitelmissa, katsotaan saanko lähiaikoina aikaiseksi. Nyt muuten ehkä tulee tehtyä enemmän aamupalaksi pirtelöitä, kun sain blenderin lahjaksi jouluna tänne omaankin kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvä yhdistelmä on. Banaani makeuttaa sopivasti, ja kahvihan maistuu tällaisissa aina ihanalle. Tämä piristää päivällä melkeinpä paremmin kuin kupillinen kahvia.;) Mielenkiinnolla odottelen millainen resepti sinulla on mielessä.:) Huomattavasti useammin tulee kaikkea tehtyä, jos on kunnon välineet. Blenderillä sekoittelee äkkiä pirtelöt ja smoothiet.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-