Olen testannut panna cottan hyydyttämistä Vegegel -jauheella Dr. Oetkerin sivuilta löytyneen reseptin mukaisesti. Puolitin ohjeen, ja alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin vaniljaesanssia. Panna cottat hyytyivät hyvin ja irtosivat ongelmitta silikonivuoista. Panna cotta oli ihan hyvää ja pehmeää, mutta jotenkin se koostumus vain erosi liivatteella tehtyyn verrattuna. Liivatteen kanssa tulee paljon parempi suutuntuma. Vegegelillä tehty on jotenkin liian ilmavaa ja vaahtomaista. Tuntui, että vegegel vei kuohukerman täyteläisyyttäkin hieman pois. Panna cottan lisukkeeksi keitin vadelmakastikkeen, joka sopi hyvin panna cottan kanssa yhteen.
Vaniljainen panna cotta & vadelmakastike
Panna cotta:
3 dl kuohukermaa
n. 1/2 tl vaniljaesanssia
n. 1/4 dl sokeria
1/2 ps Dr. Oetker Vegegeliä
Vadelmakastike:
4 dl pakastevadelmia
maun mukaan tomusokeria
tilkka marjalikööriä
Soseuta sulaneet vadelmat sauvasekoittimella. Paseeraa vadelmasose siivilän läpi kattilaan. Lisää siemenettömään soseeseen oman maun mukaan tomusokeria, ja kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon tilkka marjalikööriä. Jäähdytä vadelmakastike ja tarjoile panna cottan kera.
Niin herkullisen ja kauniin näköinen :)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaKiitos.:) Ei tuo Vegegel todellakaan vakuuta, joten ei sitä enää meilläkään tulla käyttämään, kun pakkaus saatiin loppumaan. Sivumaku on kaikkein huonoin juttu, mutta saisi koostumuskin olla aina hieman kiinteämpää. Onneksi liivatteet ja Multi toimivat kuten pitää.:)
VastaaPoista:) Vegegel? Onko sillä jotain tekemistä kasvissyönnin tai vegaaniaatteen kanssa? Ei kauheasti vakuuta kyseisen aineen tuoteseloste:
VastaaPoistaAinekset: Dekstroosi(=D-Glukoosi), sakeuttamisaineet (karrageeni =E407, johanneksenleipäpuujauhe =E410), happamuuden säätöaineet (kalsiumasetaatti =E263, kaliumkloridi =E508).
Mieluummin minäkin käytän eläinperäistä liivatetta tai pektiinillä paranneltua hyytelösokeria.
http://www.oetker.fi/fi/Tuotteet/?intProductID=265
PoistaEiköhän Vegegel ole kasvipohjaisena kehitelty nimen omaan kasvissyöjiä silmällä pitäen. Onpas näköjään paljon aineksia tuoteselosteessa! Senkin puolesta tulee varmasti pysyteltyä jatkossa vain liivatteissa ja hyytelösokerissa.
ihana annos =P
VastaaPoistaItalialaiset käyttävät yleensä (siis kerman kokoonkeittämisen lisäksi) colla di pesce'ä, joka on ilmeisestikin kalaparäistä gelatiinia.
VastaaPoistaMinusta "tavallisesta" gelatiinista jää pannacottaan hiukan omituinen sivumaku, mutta ehkä se haittaa vain minua, ei muita :-)
Tuollaisesta kalaperäisestä gelatiinista en olekaan ennen kuullut. Kiva oppia aina jotain uutta:) Kyllä liivatteessakin oma makunsa on. Varsinkin, jos tulee laitettua liivatetta liikaa, maun voi lopputuloksesta huomata. Liivatteen sivumaku ei kuitenkaan ole niin paha kuin tuon Vegegelin.;)
Poista