Punajuuri antaa jauhelihakastikkeeseen uutta makua ja hienon värin. Lisäämällä joukkoon myös punajuuren kanssa hyvin yhteen sopivaa homejuustoa, muuttuu arkinenkin kastike astetta juhlavammaksi.
Punajuuri-jauhelihakastike
3 - 4 punajuurta
1 iso sipuli
400 g porsaan jauhelihaa
2 rkl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
suolaa
jauhettua mustapippuria
salviaa
4 - 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
3 dl ruokakermaa
170 g Aurajuustoa
persiljaa
Raasta punajuuret karkealla terällä.
Hienonna sipuli. Paista jauheliha juoksevassa kasvisrasvavalmisteessa
pannulla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa sipuli. Mausta. Lisää
punajuuriraaste, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua hiljaa kannen alla n.
30 min kunnes punajuuri on pehmennyt. Lisää sitruunamehu, ruokakerma
sekä murennettu Aurajuusto. Kuumenna. Ripota päälle hienonnettua
persiljaa.
Tuota voisi kokeilla vaikka soijarouheen kanssa,kun en syö lihaa.Tosi nätti väri tosiaankin:)
VastaaPoistaYhtä hyvin sopii soijarouheenkin kanssa. Minäkin välillä teen ihan soijarouheestakin "murukastikkeita", ja kelpaa lihansyöjällekin.:)
PoistaKiitos, punajuuri antaa kivan värin muuten niin ankean väriseen jauhelihakastikkeeseen.:) Etikkakurkut sopii hienosti kastikkeisiin, samoin myös vaikka perunalaatikkoon.;)
VastaaPoista