perjantai 21. joulukuuta 2012

Graavisilakat


Kahdessa eri liemessä silakat graavaantuvat  maukkaiksi. Graavisilakat ovat joulupöydässä kevyitä ja raikkaita tarjottavia tuhdimpien jouluruokien rinnalla.

Graavisilakat

n. 600 g silakkafileitä

1. liemi:
5 dl vettä
3/4 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa

2. liemi:
3 dl vettä
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1/2 punasipulia renkaina
2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl ruokaöljyä
rouhittua viherpippuria

Poista silakkafileistä nahka. Sekoita ensimmäisen liemen ainekset keskenään, ja anna silakkafileiden maustua liemessä yön yli. Sekoita toinen liemi, ja laita valutetut silakkafileet uuteen liemeen. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-