Kahdessa eri liemessä silakat graavaantuvat maukkaiksi. Graavisilakat ovat joulupöydässä kevyitä ja raikkaita tarjottavia tuhdimpien jouluruokien rinnalla.
Graavisilakat
n. 600 g silakkafileitä
1. liemi:
5 dl vettä
3/4 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa
2. liemi:
3 dl vettä
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1/2 punasipulia renkaina
2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl ruokaöljyä
rouhittua viherpippuria
Poista silakkafileistä nahka. Sekoita
ensimmäisen liemen ainekset keskenään, ja anna silakkafileiden maustua
liemessä yön yli. Sekoita toinen liemi, ja laita valutetut silakkafileet
uuteen liemeen. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-