maanantai 5. marraskuuta 2012

Kaurakeksismoothie


Lindsay S. Nixonin Helpot ja nopeat kasvisherkut -kirjasta pääsi ensimmäisenä kokeiluun kaurakeksismoothie -resepti, joka kirjan mukaan on sellaiselle, joka haluaisi syödä pikkuleipiä aamiaiseksi. Aamupalaksi kuitenkin tyydyin syömään ruisleipää maitokahvin kanssa, smoothien sekoittelin vasta aamulenkin jälkeen. Kirjan reseptit ovat vegaanisia, mutta koska en vegaani ole, käytin smoothiessa kasvismaidon sijaan kevytmaitoa. Koska haluan smoothieni helposti juotavassa muodossa, jouduin lisäämään smoothieen maitoa kaikkiaan reilu kolme desiä. Puolen desin maitomäärällä smoothie oli vielä ihan paksua puuroa. Pakastetun banaanin ansiosta smoothieen tuli mukava, kevyen ilmava ja kuohkea koostumus. Smoothie ei minulle pystynyt keksejä korvaamaan, mutta smoothiena lopputulos oli ihan kelvollinen, ja menee vaikka toistekin aamu- tai välipalana.

Kaurakeksismoothie

2 pakastettua banaania
1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl rusinoita
1/2 tl jauhettua kanelia
ripaus jauhettua kardemummaa (haluttaessa)
1/2 dl kasvismaitoa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa välillä kasvismaitoa. Koristele ripauksella kanelia.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihan hyvää oli ja koostumus tosi ihana, vaikken ihan kaurakeksimäiseksi tätä miellä. Smoothieksi kuitenkin kelpaa.:)

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä hyvältä! Ja hitusen jouluiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvälle maistui, vaikkei kaurakeksiä ollut nähnytkään.:) Jouluiset on mausteet.:)

      Poista
  3. Ajattelin ensin että tuossa on keksiä;D

    Aika lailla samantapaisia smoothieita on usein tullutkin tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sisällä smoothie kaurakeksiä, niin kuin ei kirjassa oleva korvapuustismoothiekaan sisällä korvapuustia.;) Itse harvoin käytän smoothieissa sen kummempia mausteita, mutta pitää alkaa niitäkin hyödyntämään ja tuomaan lisämakua. Banaania pitää toimertua useammin pakastamaan, kun antaa ihan erilaisen koostumuksen kuin pakastamaton.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-