Lakritsi Panna Cottaa viime kesän vadelmilla. |
Jääkaapissa oli vanhenemaan päin oleva kermapurkki sekä vaillinainen lakritsikastikepurkki viikonlopun drinkkien jäljiltä. Saadakseni ne pois jääkaapista kierittelemästä, yhdistin ne, ja sain lopputulokseksi suussa sulavaa, pehmeän lakritsista panna cottaa. Panna cottia tuli neljä annosta, joista toiset syötiin vadelmien kera ja toiset lakritsikastikkeen kanssa. Kerman määrää säätelemällä panna cotasta saa oman maun mukaan joko kiinteämpää tai hieman lusikoitavampaa. Jos panna cotat haluaa kumota, kannattaa käyttää vain pieni määrä kermaa, jotta annos pysyy koossa.
Lakritsi Panna Cotta
4 - 5 dl kermaa tai kerma-maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl lakritsikastiketta
Tarjoiluun: esim. marjoja, marjakastikkeita, lakritsikastiketta tms.
Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Kiehauta ja keitä noin puoli minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon lakritsikastike. Kaada seos tarjoiluastioihin ja hyydytä viileässä.
Lakritsi Panna Cotasta saa entistä lakritsisemman valuttamalla päälle kerros lakritsikastiketta tarjoillessa. Koristeena on lakritsiströsseleitä. |
Todella ihana herkku!
VastaaPoistaKiitos.:) Oli hyvää. Vadelmien kanssa vähän raikkaampi herkku, lakritsikastikkeen kanssa taas hieman makeampi.:)
VastaaPoistaNo kuulostaapa ihanalta, täytyy ehdottomasti kokeilla joskus :)
VastaaPoistaJos vain lakritsista pitää, niin tämäkin on varmasti mieleen.:)
Poista