Hasselbackan perunat
perunoita
voita
suolaa
paprikajauhetta
korppujauhoja
Kuori perunat ja leikkaa niihin viillot melkein pohjaan asti. Varo leikkaamasta perunoita kahtia, käytä apuna vaikka lusikkaa tai kauhaa, jolloin veitsi ei pääse painumaan ihan läpi. Asettele perunat uunivuokaan viipaloitu puoli ylöspäin, ja voitele perunat voisulalla. Ripottele perunoiden pinnalle suolaa, paprikajauhetta sekä korppujauhoja. Kypsennä perunoita uunissa 225 asteessa noin 40 - 50 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä, ja pinta saanut hieman väriä.
Hirven jääpaisti
n. 2 kg pakastettua hirvenpaistia
Mausteliemi:
2 1/2 l vettä
1/2 dl karkeaa suolaa
1/2 rkl sokeria
2 rkl katajanmarjoja
2 rkl erilaisia pippureita
5 laakerinlehteä
1 rkl kuivattua rosmariinia
Kuumenna uuni 90 asteeseen. Pakkaa juuri pakastimesta otettu jäinen paisti alumiinifolioon, ja laita paisti uunipannulle. Laita pannu lämpimään uuniin. Kun liha on tarpeeksi pehmennyt, työnnä lihamittari paikoilleen. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset, kiehauta, ja sitten jäähdytä. Ota paisti uunista lihamittarin näyttäessä 70 astetta. Poista folio ja upota paisti mausteliemeen. Anna paistin maustua liemessä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Nosta paisti pois liemestä ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Sähkön tuhlausta - sanon minä. Muutoin hyvä, herkullinen ohje.
VastaaPoistaItse ottaisin 2 kg:n paistin jääkaappiin sulamaan n. 1,5 vuorokautta ennen valmistusta ja pitäisin vielä pari/kolme tuntia huoneen lämmössä ennen kuin laitan uuniin.
Mutta silloin paistista ei vain tule juuri jääpaistia.;) Kukin tyylillään. Jos sähkönkulutus hirvittää, niin voi tietenkin tehdä myös ihan normaalipaistin.:)
Poista