Särjet meillä on aina käytetty kalamurekepihveihin tai sitten heitetty ketuille. Moni kuitenkin kehuu graavattua särkeä, jota ei kuulemma graavisiiasta helposti erota. Niinpä kokeeksi graavasin verkoilta tulleen särjen. Totta! Graavisärki ei pahemmin häviä siialle. Vastedes ketut taitavat jäädä vallan ilman...
Graavisärki
nahallisia särkifileitä
merisuolaa
hienoa sokeria
valkopippuria
tilliä
Ripottele fileiden päälle merisuolaa,
valkopippuria sekä pieni ripaus sokeria. Lisää reilusti hienonnettua
tilliä. Laita fileet vastakkain nahkapuoli ulospäin. Peitä astia
tuorekelmulla ja laita fileiden päälle kevyt paino. Anna graavaantua yön
yli. Pyyhi seuraavana päivänä fileistä mausteet pois ja leikkaa
fileistä ohuita siivuja. Ennen tarjoilua graavisärki kannattaa käyttää
pakastimessa! 24 tuntia -18 asteessa pitäisi riittää tappamaan kalassa mahdollisesti olevat loiset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-