maanantai 3. syyskuuta 2012

Särkitartar-leivät


Särkifileistä teen välillä tartarpihvejä. Aineksia en sen kummemmin mittaile, vaan laitan kaikkea ihan vain maun mukaan. Tartarpihvit maistuu ruisleipien päällä sitruunamajoneesin ja kananmunankeltuaisten kanssa.

Särkitartar-leivät

nahattomia särkifileitä (pakastettuja!)
salottisipulia
tilliä
suolaa
valkopippuria
cayennepippuria
ruisleipää
sitruunamajoneesia
kananmunankeltuaisia

Hienonna sulatetut särkifileet hienoksi hakkelukseksi. Hienonna salottisipuli sekä tilli, ja sekoita särkihakkeluksen joukkoon. Mausta seos suolalla, valkopippurilla sekä cayennepippurilla. Anna tartarmassan tekeytyä jääkaapissa pari tuntia. Muotoile massasta paksuhkoja pihvejä. Käytä pihvit nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla molemmin puolin niin, että pinnat saavat väriä. Älä kuitenkaan kypsennä läpikotaisin! Sivele ruisleivät sitruunamajoneesilla, ja laita päälle särkitartar-pihvit. Laita pihvien päälle vielä lopuksi raa'at kananmunankeltuaiset.

2 kommenttia:

 1. Outoa, sähköpostiini tuli ilmoitus 2.9. jättämästäsi kommentista, mutta sitten itse postauksessa sitä ei näkynytkään! :(

  Minäkin pidän auringonkukista todella paljon. Kukaan meistä ei ollut edes kylvänyt siemeniä. Tuo kukka vain ilmestyi pellon reunaan mökkitontin laitaan. Siemen oli kulkeutunut ilmeisesti linnun mukana.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni se kommentti ilmestyi silloin lähettäessäni näkyviin. Yleensä aina tarkistan sen. Mutta ennenkin on käynyt niin, että myöhemmin kommenttia ei enää näykään. Omat ihmeellisyydet on täällä bloggerissakin, jos oli vuodatuksen puolellakin. Kaikenlaisia pikkuvirheitä toiminnoissa on täälläkin tullut vastaan. Päivityksiä kirjoittaessakin välillä kursori katoaa...:( Linnut levittävät auringonkukkia mukavasti. Kivoja yllätyksiä, kun jossain alkaa ihan itsekseen kasvaa.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-