sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Banana Curd eli banaanitahna


Keittelin banaaneista ihanan makuista tahnaa, joka sopii vaikka kakkujen ja kääretorttujen täytteeksi, tai letuille ja pannareille. Tahnasta tuli paksua, mutta kuitenkin hyvin levittyvää. Kananmunien määrää vähentämällä tahnasta saa kuitenkin halutessaan juoksevampaa. Sitruuna estää banaania tummumasta ja antaa tahnalle raikasta makua. Vaniljan sijaan tahnaan olisi varmasti sopinut hyvin mausteeksi myös kardemumma tai kaneli.

Banana Curd

4 banaania
1 pienen sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 1/2 dl tomusokeria
125 g voita
3 kananmunaa
1 - 2 tl vaniljaesanssia

Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori ja puserra mehu. Kuori ja paloittele banaanit sitruunan kuoriraasteen sekä mehun joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada banaaniseos vesihaudekattilaan tai paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää paloiteltu voi, ja kuumenna seosta, kunnes voi sulaa ja sekoaa joukkoon. Vispaa kananmunista rakenne hyvin rikki ja lisää joukkoon hieman banaaniseosta juoksettumisen estämiseksi. Lisää kananmunaseos kattilaan hyvin sekoittaen. Mausta vaniljaesanssilla. Kuumenna seosta, kunnes se sakenee. Älä kuitenkaan keitä. Tölkitä banaanitahna puhtaisiin lasipurkkeihin, ja säilytä viileässä.

6 kommenttia:

  1. Wow! Tämä on varmasti maukasta!

    VastaaPoista
  2. Ihana idea! Mulle tuli välitön tarve saada täytekakkua runsaalla täytteellä ja kermavaahdolla... ;-)

    VastaaPoista
  3. Oi oi oi... varmasti hyvää!! Kuinka kauan tuo säilyy jääkaapissa... ellei syödä samantien ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän makuista on. Koska tahna sisältää kananmunia, niin ei sitä varmaankaan montaa päivää kannata säilytellä. Mutta aika nopeastihan tuota tekee silloin, kun on tarvetta. Muutaman päivän meillä tuota on kestänyt. Hieman jämäköityy päivien aikana, koostumus on parasta tuoreeltaan.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-